- Han spiller fremdeles så det ryker av gitaren, sier trommeslager Morten «Diesel» Dahl.

Storhetstiden

Kee Marcello ble med i Europe etter at bandet hadde gitt ut superhiten «The Final Countdown» i 1986. Han tok over som gitarist etter John Norum, og ble med på den påfølgende verdensturneen. Marcello var med i Europe under bandets mest suksessrike år. Han er kjent for sine teknisk brilliante og melodiøse gitarsoloer.

Kassegitarer

Nå er Marcello med på laget i bandet Hardcore Trubadours. I troppen er for øvrig TNT-trommis Morten «Diesel» Dahl, ørlendingen Trond Bakken på gitar/bass og Petter Selliseth på vokal og gitar.

- Det er et semiakustisk konsept. Jeg spiller på et minislagverk, mens gitaristene spiller på kassegitarer, som går igjennom PA-anlegget, forklarer Dahl.

Fant tonen i Sverige

- Hvordan ble Marcello med i prosjektet?

- I 2011 spilte TNT på en festival i Umeå i Sverige. Det er hjembyen til Kee Marcello, og han spilte også der. Vi ble sittende i lag etter konserten om natta, og vi fant tonen, forteller Dahl.

TNT har nå en pause, og det passet derfor godt å turnere med Hardcore Trubadours denne vinteren.

- Vi fant en åpning, og vi har allerede spilt litt rundt i Sverige og i Nordland. Så langt har vi ikke spilt i Trøndelag, så Åfjord får premieren.

- Hvordan har responsen vært så langt?

- Kjempegod. Folk setter pris på nedtonede versjoner av 80-tallshitene.

Synger selv

Repertoaret består av gamle hits fra TNT og Europe, samt en rekke låter fra musikernes inspirasjonskilder. Her finner man slagere fra blant andre Thin Lizzy, Queen og Led Zeppelin.

- Marcello synger Europe-låtene selv. Han er ingen kopi av Joey Tempest, men han synger rått og tøft.

- Spiller han soloen på «Superstitious» likens på kassegitar som han gjør på elgitar?

- Ja, han gjør faktisk det, svarer Dahl.

Gleder seg

- Har du kjent Kee Marcello i lang tid?

- Nei, men vi har hatt parallelle karrierer. Han har turnert med Europe, og jeg med TNT. Vi har mange fellesnevnere. Vi har mange felles kjente. Det er en ære å få spille sammen med ham. Han synes også det er stort å spille med oss. Han liker det semiakustiske soundet, sier Dahl.

Han påpeker at han gleder seg til å komme tilbake til Åfjord.

- Jeg spilte der med TNT i Åfjordshallen i 2012. Da var det 700 personer der. Jeg gleder meg til å treffe kjente fjes fra Fosen. Jeg vet at Kee også ser frem til jobben i Åfjord, sier Dahl.