- Dette er ikke en protestkonsert, men en reaksjon på Sør-Trøndelags fylkeskommunes vedtak om å legge ned musikklinja på Fosen videregående skole, sier initiativtaker Svein Strugstad, daglig leder ved Kulturhuset i Bjugn.

Nå ønsker vi at politikerne og kulturlivet på Fosen engasjerer seg og tar opp kampen om å beholde musikklinja igjen, sier han.

- I stedet for å ta utfordringen, velger Sør- Trøndelag fylkeskommune å legge ned musikklinja. Målet er å få dem til å ta til vettet og omgjøre vedtaket om nedleggelse, sier en engasjert Strugstad.

Gjesteartister

Nå skal dyktige Fosen-musikere vise hva de kan. Strugstad forteller at allerede i planleggingsfasen har flere takket ja.

- Terje Harøy, Mette- Mari Leseth og Sarah Ulset er med, forteller han.

I tillegg til å samle dyktige musikere fra Fosen, er det også flere kjente gjesteartister som har takket ja.

-Åge Aleksandersen, Arve Tellefsen, Ulf Risnes, Øystein Dolmen og Charlotte Audestad, er foreløpig noen av navnene vi har fått bekreftet. Vi venter også på svar fra et par kanoner til, informerer Strugstad.

I tillegg til musikalske innslag blir det også korte appeller fra blant annet Kristian Seltun, teatersjefen på Trøndelag Teater, sier Strugstad. Han håper på fullt hus denne kvelden.

- Målet er å fylle Olavshallen med stolte fosninger og nysgjerrige byfolk, sier han.

- Betydd mye for mange

Dette er ei linje som har betydd mye for mange, og som nærmeste nabo til musikklinja har jeg selv kjent på kroppen hvor dyktige disse elevene er, forteller Strugstad.

Strugstad forteller at det ikke bare handler om musikklinja i Bjugn, men generell misnøye med nedprioriteringen av kulturfag i norske skoler generelt.