Ungdomshuset i Rissa har flyttet inn i nye lokaler. Fra lokalene i Paviljongen ved rådhuset har ungdommene nå etablert seg i kjelleren på Rissa hotell.

Det er blant annet investert i en del nytt utstyr, som projektorer og lyd- og lysutstyr i diskotekområdet, noe ungdomsstyret håper kan være med på å få flere til å benytte seg av tilbudet.

Fredag åpner Ungdomshuset igjen etter juleferien.

– Det har ikke vært bra nok besøk med tanke på tilbudet som er, synes medlemmene i ungdomsstyret.

– Dedikert gjeng

Tidligere har det vært en fast ansatt som har vært til stede på klubbkveldene, som har hatt styringen. Slik er det ikke lenger. Nå drifter ungdomsstyret alt selv i samarbeid med vaktansvarlige, som er foresatte i 8. klasse ved Åsly skole og ungdomskonsulenten i Rissa kommune.

– Ungdomsstyret består av ti ungdommer med hvert sitt driftsansvar. Det er en dedikert gjeng som gjør en kjempeflott jobb, sier ungdomskonsulent Magnus Galguften.

– En trygg arena

Målgruppen er først og fremst elever i ungdomsskolen. Ungdomshuset skal være en trygg arena hvor man kan være med venner og skape nye sunne relasjoner.

– Vi er veldig opptatt av at det skal være en trygg arena. Det er ikke lov med rus eller nikotin. Hos oss er det også selvfølgelig nulltoleranse mot vold og mobbing.

To konserter neste uke

Ungdomshuset får noe støtte fra kommunen, men det er i hovedsak opp til huset selv å skaffe seg en bærekraftig økonomi.

Neste uke blir det holdt konsert både onsdag og torsdag med elever fra Rissa kulturskole.