Monica Hansen Aslaksen fra Lysøysundet i Bjugn sendte i fjor inn et bilde av katten Odin (1) til Facebook-siden «Dyrenes butikk» for å være med i en konkurranse. Bildet av Odin gikk til topps i september, og har nå muligheten til å bli «årets katt». Dersom Odin går til topps er premien ett års forbruk med kattemat, men kattematen går ikke til Odin.– Dersom vi vinner skal premien gis bort til «Katter i hjertet». De har gjort veldig mye for hjemløse katter i nærmiljøet.Se videoreportasje om «Katter i hjertet» her.

– Kom igjen da, «Balle»

For at bildet av Odin skal gå til topps, avhenger det av antall likerklikk bildet får på Facebook. Så langt har bildet generert 556 liker og 81 delinger. Matmor forteller at bildet av Odin så langt ligger på tredjeplass, som også kvalifiserer til kattematpremie. Konkurransen avsluttes 15. januar.

– På papiret heter han Odin, men hjemme blir han kalt «Balle». Dagen etter han ble kastrert ropte samboeren «kom igjen da, «Balle», så går vi ut». «Balle» balleløs, spøker matmor Monica Hansen Aslaksen.– «Balle» er bare sånn

Katten har fylt ett år og tilhører rasen maine coon, som blir kalt «den milde kjempen».– «Balle» er en veldig familiekjær og spesiell katt. Den er akkurat som en hund. Hvor enn du går følger den etter.  Selv når jeg går på do skal den være med, ler matmor.

Monica forteller at konkurransebildet av Odin langt i fra er tukling med virkeligheten.

–Nei, «Balle» er bare sånn. Den er steikartig den katta. Omtrent alle bilder jeg har av ham sitter «Balle» slik – til og med når den vasker seg.Les også: Kastet som søppel i veikanten