Atle Hassel (45) bor i Oslo, men han er født og oppvokst i Hasselvika i Rissa. På Fosen fattet han interesse for båtlivet ute på fjorden.– Så på den fra vindusrutaUnder årets pepperkakebaking slapp Atle og familien fantasien løs og laget en pepperkakeversjon av bilferga MF Austråt.

– Jeg var veldig interessert i ferger da jeg var liten, så det var artig å lage ferga etter fri fantasi, sier Hassel.Les også: Reiste med MF Austråt i Karibia

Han forteller at han vokste opp med MF Austråt i flere av sambandene den gikk i (se oversikt nederst).– Jeg husker jeg så på den fra vindusruta i Hasselvika. MF Austråt var favorittferga.

Om MF Austråt:«MF Austråt ble den bygd i 1972 av Trønderverftet A/S i Hommelvik som byggenummer 15. Kapasiteten var 40 biler og 300 passasjerer. Fosen Trafikklag satte den først i ruta Vanvikan - Skansen. Senere gikk «Austråt» i sambandene Sunde - Sandstad, Brekstad - Valset i tillegg til at den har vært brukt i sambandet Kjerringvåg - Flatval.

Etter diverse utleie ble ferga lagt i opplag, før den i 2003 ble solgt til Marin & Haverikonsult Ab i Stockholm. Ny eier etter 2004: Ryan & Gustav Ollivierre, Kingstown, på Grenada. Her ble den omdøpt til Bequia Express I», heter det i en tidligere Fosna-Folket-sak.Øverst i saken kan du se bilder av pepperkakeferga samt gamle bilder av MF Austråt.Se også: Rutebåtene som gikk