Lørdag ble årets pepperkakelandsby åpnet på Rissasenteret. I år er det folket som skal kåre vinneren. Det kan gjøres helt fram til 22. desember. Lille julaften kåres vinneren.

– Stopp opp og gjør noe koselig sammen med kolleger eller familie i førjulstiden. Det var visjonen da vi starta denne konkurransen for tre år siden, forteller senterleder Veronica Wemundstad.

Farmen-deltaker Finn Olav Odde fra Ørlandet var til stede under åpningen. Han snakket om livet på Farmen. I tillegg holdt han en konkurranse i øksekasting, som Rissa-ordfører Ove Vollan (H) utmerket seg i.– Hadde over 1000 kastUnder Oddes Farmen-opphold fikk han vist fram sitt talent for øksekast. Farmen-deltaker Reidar André Grøset ble utslått etter at han tapte mot Odde i tvekampgrenen øksekast. Etter seieren over Grøset kunne Odde fortelle til Fosna-Folket at han hadde trent mye på øksekast før Farmen startet.

– Jeg hadde over 1000 kast før jeg dro inn, sa Odde.Klarte ikke å soveSelv om ørlendingen hadde god kontroll på øksekastingen, var det likevel øksekasting som var noe av grunnen til at han røk ut av Farmen. Ørlendingen var storfavoritt til å ta den første semifinalebilletten, men mislyktes da det gjaldt som mest. Han tapte mot Olav Harald Ulstein.– Jeg ble så skuffet over meg sjøl. Natta etter øksekastingen fikk jeg ikke sove i det hele tatt, og måtte gå flere turer ut fra huset, sa Finn Olav Odde til fosna-folket.no.