– Du viste omsorg da du var her som vikar for fire år siden. Og du har ikke blitt dårligere til å være en av oss, når du nå er kommet tilbake. Tormod Olden satte ord på hva han følte i sin tale til ny kapellan i Ørland og Bjugn, Ole Thomas Bientie Reiten, på velkomstsamlingen i Kongsvoll forsamlingshus sist søndag.

Prosten

Det var prost Brita Hardeberg, sammen med lederne i Ørland og Bjugn menighetsråd, som stod for den offisielle delen av innsettelsen under gudstjenesten i Hegvik kirke. Det var en flott høytidsstund hvor både Ørland gospelkor, Maria Garli og Kim Aksnes delte vakker musikk.

– Ta vare på alle de gode, spennende og utfordrende opplevelsene du vil møte, det vil bygge deg som menneske. Så vil jeg be de menighetene i Ørland og Bjugn om å ta godt imot deg, sa prost Hardeberg. Hun ønsket hele familien velkommen, og understreket hvor viktig det er å ta vare på hele familien, både kona Ellen Sara og barna Samuel og Ellen Stina, for å kunne være en god prest.

– Dette er den første gudstjenesten jeg har det fulle ansvaret for, og det er med ydmykhet og glede jeg går til oppgaven, sa kapellan Ole Thomas Bientie Reiten. Han prekte om at alle fikk lik lønn hos Gud, og at ingen kunne gjøre seg fortjent til noe ekstra. Der var alle like mye verdt.

Kaffe

Etter gudstjenesten var i underkant av hundre stykker samlet i Kongsvoll. Rundt fint pyntede bord kunne den nye prestefamilien slappe av med lapskaus, kaker og kaffe sammen med menighetene. Der ble det sunget både «Trivelige Trøndelag» og «Det er en fin ting å vinne venner» i mellom gode velkomst ord og flotte gaver fra begge menighetene. Fra Bjugn kommune ønsket varaordfører Hans Eide den nye familien velkommen som innbyggere i Bjugn, med bok fra kongebesøk og blomster til fru Ellen Sara.

Fakta om Ole Thomas Bientie Reiten: