Husker du Åge fra såpedramaet Hotel Cæsar? Den snille, rare og litt snodige portieren med lapp foran det ene øyet. Fredag er han på plass på scenen på Ørland kultursenter. Karl Sundby, som han egentlig heter, lover et show med grov, søt og ironisk humor.

- Stykket handler om det å finne seg en kjæreste eller en livsledsager. Rett og slett en bedre halvdel. I dag prøver folk alt mulig fra Facebook og datingsider til realityserier. Det har alltid vært et stress å finne seg en livspartner, og det er ikke alltid det går som man tror, påpeker han.

- Ikke mobbing

I showet blander Sundby inn klassiske skikkelser som Henrik Ibsens Peer Gynt og Ludvig Holbergs Jeppe på Bjerget.

- I tillegg tar vi for oss homofilt samboerskap. Her er det mange parodier. Blant karakterene er både tykke og tynne menn. Ingenting er ondskapsfullt ment. Det er ikke mobbing.

- Du har reist rundt med dette showet en del år nå. Har det utviklet seg etter hvert?

- Ja, det begynte litt smalere. I starten varte det én time, mens det nå har en varighet på to timer og 40 minutter, sier Sundby og setter i et latterbrøl.

- Cæsar var litt på kanten

Det er nå 11 år siden Sundby sjekket ut av Hotel Cæsar. Men han blir fremdeles gjenkjent som rollefiguren Åge.

- Jeg har jo ikke forandret meg så mye utseendemessig. Jeg ser litt likens ut. Åge var jo også en sentral rolle. Han var en snodig, snill og rar kar. Selv om det ikke var ment slik, var det jo mange ungdommer og barn som fulgte serien fra starten av. Det er litt sånn at hvis du ser Tarzan som unge, så glemmer du det aldri, smiler han.

Hotel Cæsar hadde premiere på TV2 i 1998. Den gang var store navn som Toralv Maurstad og Sossen Krogh medvirkende i serien.

- Dette ble en stor suksess i Norge. Den gang var det jo helt nytt og litt på kanten. Det var moro å være med i fire år. Det ble vel totalt cirka 800 episoder som Åge.

- Savner du å være på TV-skjermen i beste sendetid hver kveld?

- Nei, men det er artig å jobbe med TV av og til. Men jeg klarte ikke å bo på det pensjonatet der resten av livet, fleiper Sundby.