Navn: Andreas LedsaakBosted: Hovsvangen Gård ved Vestråttveien, ØrlandAlder: Nybakt 40-åringSivilstand: GiftYrke: Gårdbruker

– Hva opptar deg mest for tida?

– På denne tida av året forbereder jeg meg til vekstsesongen tar til. Det er mye utstyr som skal gås gjennom for å tilse at alt er i orden. Målet er å få til en så effektiv sommersesong som mulig.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg tok over gården etter mine foreldre, så det lå litt i kortene. Det føltes imidlertid ikke som noe press, da jeg av legning alltid har følt meg som en bonde.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har mange interesser, men idrett har aldri vært en av dem. Jeg gjennomførte 3000-meteren på ungdomsskolen på tida 16,00, og ble med det dårligst i klassen. Noen store prestasjoner kan jeg med andre ord ikke trekke fram.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Ove Bjelke, som var kansler på Austrått på 1600-tallet, og som knyttes til utformingen av Austråttborgen.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– USAs tidligere president Franklin D. Roosevelt kunne jeg gjerne tenkt å ha på middag. Jeg er ingen stor kokk, men ville disket opp med kjøtt i mørke.

– Hva er den perfekte dagen i Fosen for deg?

– Jeg er ikke noen avhengig av at det må være sol og sommer. Jeg ser mer for meg en dag i perioden oktober/mars. Etter at jeg er ferdig med fjøsstellet, bærer det inn til en god frokost. Deretter tar jeg med meg familien på en biltur.

– Har du noensinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

– Jeg har det samme nyttårsforsettet hvert eneste år, hvilket er å holde mer orden på fjøskontoret. Det er ikke så enkelt, men til tider klarer jeg å få det til. Så for så vidt kan jeg si at jeg klarer å gjennomføre det forsettet.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Yr.no via mobiltelefonen. Nå på vinteren er jeg ikke så opptatt av været, men i sommerhalvåret sjekker jeg gjerne varslene flere ganger for dagen.

– Når gikk du sist på ski?

– Det var i 2012 i Troms, hvor min kone kommer fra.

– Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

– Jeg er opptatt av miljøvern. Men jeg ser ikke noe poeng i bruke masse ressurser på å gjeninnføre ulv til nye områder i Norge, all den tid dette er et dyr som ikke står i noen faresone for å bli utryddet.