Foran fullt hus og stinn brakke hadde Mølna teaterlag premiere på sin nye forestilling.

– Jeg håper publikum koste seg, sa Mølna teaterlags prikklike Ogne Undertun-variant, Inge Kirknes, til Fosna-Folket rett etter at premieren ble avsluttet med trampeklapp og blomsterutdeling.

Da teaterlaget rundet av hadde publikum testet lattermusklene i over to timer, avbrutt bare av en kort pustepause midtveis.

– Publikum var med fra første nummer. Vi var jo spent på hvordan publikum kom til å reagere. Det er jo brodd av selvironi i oppsetningen.

Etter revyen var det tid for blomsteroverrekkelse. Foto: Erik Eikebrokk

Ordfører-sketsj

I de tallrike numrene var mange lokale kjenninger representert. Ørland-ordfører Tom Myrvold, i Gunnar Eides tolkning, stilte med enda trangere bukser enn vanlig, blankpussede sko og strykefri Lacoste-skjorte. Bjugn-ordfører Undertun, tolket av Kirknes selv, var mer enn bare ordfører; han deltok også i kommunesammenslåingsrace, delte grandiose tanker om å bygge tunnel til Amerika og satte seg til bords som gjest i teaterlagets moderne variant av «Grevinnen og hovmesteren».

– Er Trump vanskeligere å forhandle med enn Ørland? spurte Bjugn-ordføreren til latter fra salen.

Fra det som skal bli nye Ørland kommune dukket den «nye rådmannen» opp med en ny, og til nå uprøvd, demokratisk modell.

– Hvis vi avgjør politiske saker på Facebook, i stedet for i rådhuset, gjør vi ordførerne overflødige og sparer mye penger, mente rådmannen som gledet seg voldsomt til å bestemme alt i den nye kommunen, fra flott Fosen-utsikt fra opptil flere kontorer på både Brekstad og i Bjugn.

Sosiale medier

Facebook og sosiale medier var sentral i flere av sketsjene.

– Slutt å like på Facebook, og begynn å levva litt i stedet, sa det misforståtte Bygdekosedyret, spilt av Helene Bratland, med spor av alvorlig undertone.

Det er uvisst om oppfordringen var tilsiktet Ørland-ordføreren, men ikke lenge etterpå var Tom Myrvold på scenen for å ta selfie av seg selv og Ørland-ordfører Undertun. Uten at sistnevnte virket like begeistret for å bli delt på sosiale medier for evig tid.

Vigdis Rønsholm Furunes spilte rollen som «Prosjektleder Knut Sundet» hadde som vanlig «Fosna-Folkets reporter», spilt av Hanne Fjellheim, på slep. Foto: Erik Eikebrokk

«Prosjektleder Knut Sundet» - fra Fosenvegene - rakk akkurat å ta turen innom kulturhuset, ens ære for å åpne en ny vei; som vanlig med «Fosna-Folkets fotograf» på slep.

– Herved erklærer jeg nye ti meter vei for åpnet, sa Sundet, før han måtte haste videre i et forsøk på å nå Trondheim by på under én time.

Sytten skuespillere og fem musikere bidro til å holde underholdningsverdien høy gjennom hele forestillingen.

Juleklassiker i ny drakt

De virkelige høydepunktene ble - naturlig nok - spart til slutt. Grevinnen Alfrida inviterte Undertun, sjefen i Marine Harvest og ex-ordfører Arnfinn Astad til festmåltid med mye god drikke og lite mat.

Einar Madsø imponerte som den italienske butleren Lorenzo - eller «Lorents» på bjugnsk - som tok rollen som både førsteelsker, servitør, operasanger og svirebror.

Hvordan det gikk med butleren til slutt, kan du finne ut på lørdag.

– Vi har solgt over 500 billetter til nå, men det er fortsatt billetter igjen til lørdagens forestilling, sier Kirknes.

Tekstforfatter for «Jultreet» er Magnar Magnussen. Foto: Erik Eikebrokk

Ekstranummer

Da sceneteppet gikk ned og alle (neida) trodde at revyen var over, var det akkurat tid til et aldri så lite ekstranummer, ført i pennen, og visstnok levd i livet, av tekstforfatter Magnar Magnussen.

«Jultreet» fikk etter hvert plass i juletrefoten også denne jula, men ikke uten store prøvelser for «far sjøl» akkompagnert av hikstende latterbrøl fra publikum.

Da teaterlaget endelig rundet av, etter over to timer på scenen, var det til trampeklapp og anerkjennelse fra salen.

– Det er dette som er belønninga for alt slitet. Vi bruker mye tid på øving, og det har gått med mange helger. Prosessen er fantastisk, og det har vært en bratt kurve fra sist søndag til premieren, sier en sliten, men fornøyd Kirknes.

Lørdag kveld er det på'n igjen.