Navn: Geir Yngve HovdeBosted: Hovde, ØrlandAlder: 44 årSivilstand: Meget godt gift på 24. åretYrke: Driver av Hovde Hønseri og pastor i Fosen Kristne Senter

– Hva opptar deg mest for tida?

– Arbeidet med Fosengaven, og at vi skal lykkes best mulig med den. Får mange gode tilbakemeldinger på dette arbeidet, og det varmer en om hjertet.

LES OGSÅ:* – Tid med familien viktig -Fosna-Folket* – Jeg kunne tenke meg Syden -Fosna-Folket* Skal melde seg ut av hagebåtforeninga -Fosna-Folket

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg er født og oppvokst på Ørlandet, og så var jeg så heldig å få overta en godt etablert bedrift.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Da jeg var ung drev jeg med alt fra svømming og friidrett til håndball og fotball. Jeg var med på kretslaget i fotball. Vet ikke hva som kan regnes som min største prestasjon, men den jeg husker best var et frispark som jeg tok under en julecup i fotball. Jeg tror det var mens jeg var på gutter 16-laget. Motstanderen var Stokkøy. Jeg spilte i forsvar og scoret derfor sjelden, men så fikk jeg ta dette frisparket som var nesten inne på midtbanen. Jeg fikk inn et kjempetreff som satt helt oppe i tverrliggeren. Målet løftet seg. Det var fullsatt i Ørlandshallen, så mange så denne suseren.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– For det første så måtte kona Anja da ha stått for middagslagingen, for jeg er helt blank på det feltet. Jeg ville invitert Jesus. Da skulle jeg ha rådspurt han om hvordan vi mennesker kunne ha fortsatt den jobben han startet med å spre glede og det med at vi alle er likeverdige.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Alle dem som arbeider i det skjulte med å hjelpe andre. Det er så mange som gjør en god og viktig jobb uten å få bildet sitt i avisa. De hadde fortjent en bauta.

– Hvordan ser den perfekte dagen i Fosen ut for deg?

– Da er det sol, sommer og vindstille. Jeg gjør meg ferdig tidlig i fjøset, og vi setter oss i solveggen med en kopp kaffe og ser utover Trondheimsfjorden. Deretter kan jeg ta med kona på en kanotur, gjerne til Brekstad, så jeg får kjøpt meg en softis. Jeg elsker is.

– Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

– Den fikk jeg av kona. Anja var invitert til å være med på en tur til Toscana i Italia med Bel Canto. Den gangen var barna små, og det var ikke så enkelt for meg å kunne bli med på den turen. Da hadde hun i all hemmelighet ordnet med barnepass og avløser til gården. I motsetning til meg, så liker ikke Anja spesielt godt Syden. Så dette var en gave hvor hun med all tydelighet viste at hun satte stor pris på meg.

– Hva spiser du på julaften?

– Ribbe. Det kan ikke bli annet. Jeg elsker ribbe og sprø svor. Det hender seg at jeg tar et måltid med ribbe også innen julaften, men aldri mer. Dette er mat som hører julaften til.

– Hvor handler du julegavene?

– De få vi kjøper blir handlet lokalt. Ellers prøver vi å finne ting som mottakeren trenger, ellers er det liten vits. Vi har isteden prøvd å gi opplevelser i gaver, invitere folk på middag og slikt.

– Hvorfor feirer du jul?

– For meg handler det mye om tradisjon og det å være sammen med familien. Som kristen har jeg med meg Jesus i hverdagen. Jeg tror på budskapet, så det har jeg med meg i det daglige.