Rundt regna 250 barn i alderen tre til seks år fra femten forskjellige barnehager i Indre Fosen fikk en strålende dag med musikk, sang og leik.

En dag for kulturbygging

Inspektør ved Indre Fosen Kulturskole, Anne Grete Nyseter og sektorleder for barnehagene i Rissa, Bente Butli har stått i bresjen for dette arrangementet.

-Vi søkte om eksterne midler og fikk en slump penger til kulturbygging med fokus på barnehagebarna. Målet med dagen er at unger fra hele den nye vidstrakte kommunen skal få møte hverandre og oppleve noe sammen i hyggelige omgivelser.

En strålende og glad dag

Dagen ble en suksess. Ungene var i storform. Artistene likeså. De voksne smilte mot sola. Ungene hadde gleda seg i lang tid i forveien. Øvd på sanger og på å sitte i ro. Det trengte de imidlertid ikke å gjøre så lenge. Siri Kristine Størseth, kjent og kjær artist og nytilsatt ungdomskonsulent i Indre Fosen, var forsanger og åpna for ekte og god dialog med ungene. Det var absolutt tillatt å røre på seg i takt med musikken. Unger i fargerike T-skjorter med logoen «Leik i lag» satte preg på amfiet. Lærere fra musikkskolen stod for akkompagnement.

Overraskelse

Underveis i programmet overrasket Morten Skogmus det unge publikummet. Et populært innslag, og mange undret seg over hvem det kunne være, som listet seg inn på Mikkel Rev. Han satt og sov med hodet i slagverket. Sjefen for kultur, kanskje? De hadde hørt at hun kunne finne på noe slikt.

Innsats for andre

En barnehagedag krever inntak av rikelig med mat og drikke, og ikke minst leik, og det ble det tid til ved museumsområdet nedenfor Erslandsstu. Og når arrangørkomiteen fikk god hjelp av ungdommer fra Leksvik, som i sitt niende skoleår har hatt «innsats for andre» som valgfag, gikk servering av frukt og melk også som smurt.

Show med Rasmus Rohde

Så gikk «sceneteppet» opp for siste akt. Rasmus Rohde inntok scenen og ga ungene en morsom halvtime med artige sanger og sprelske ablegøyer. Rohde hadde ikke med seg bandet sitt, men klarte fint å holde både unger og voksne i ånde med sin stemme, sine kreative sanger og sin gitar.

Ungene så ut til å kjenne Rohde og hans musikk. For uinnvidde, kan det opplyses at han er musiker, låtskriver, komponist og dramatiker, og har to ganger fått Spellemannsprisen for beste barneplate.

-Dagen ble slik vi håpet den skulle bli. Sol, sang og samhold. Skikkelig kulturbygging, dette, konkluderte to fornøyde arrangørdamer.