- Mange mener kulturen har levd fint i bygda uten, men kulturhuset har vært en viktig inspirasjonsarena for unge talent. Det er noe annet å stå på en scene med ordentlig lyssetting, skikkelig lydanlegg og en stor sal. Det er litt høytid rundt det. Kulturhuset har kommet for å bli, og kulturen har kommet for å bli, sier leder Svein Strugstad i Bjugn kulturhus.

Store navn

Han påpeker at fasilitetene til kulturhuset har gjort det mulig å få store navn til bygda. Blant dem som har stått på scenen siden åpningen i 2007 er Sven Nordin, Nils Vogt, Åge Steen Nilsen, Hans Rotmo, D.D.E., Ole Paus og mange flere.

- Hvordan har kulturlivet i Bjugn vært uten Bjugn kulturhus?

- Det er vanskelig å forestille seg. Dette har vært en fin utviklingsarena for unge talent, sier han.

- Gledelig gjensyn

Det er mange som har satt sine bein på scenen i Bjugn kulturhus de siste ti årene. Foto: Alexander Killingberg

I jubileumsforestillingen blir det gjensyn med artister som har blitt gjengangere på scenen i Bjugn kulturhus de siste ti årene.

- Elever som har gått på musikk-, dans- og dramalinja på Fosen videregående skole skal fremføre en medley med utdrag fra de forskjellige musikalene de siste ti årene, forteller Strugstad.

Blant godbitene er også en video fra åpningen i 2007. Publikum får dessuten et gledelig gjensyn med suksessen «Sild, Synd og Sang».

- Vårt store lokale talent Sara Ulset skal også opptre. Hun skriver låter selv, synger og akkompagnerer seg selv på piano, påpeker Strugstad.

- Stort trykk

En fin arena hvor lokale talent kan utvikle seg, mener leder Svein Strugstad. Her står Adrian Nygård fra Rissa på scenen med sin monolog under fylkesmønstringa på UKM. Foto: Alexander Killingberg

- Wenche Hellem og Lisbeth Hellemsbakken stiller også. De har vært to viktige bidragsytere de siste årene. Så vil Mette Mari Leseth-Holm og Andreas Tronga synge en duett på en låt av Stevie Wonder, forteller kulturhuslederen.

Strugstad mener det er få bygder i Trøndelag som har et lignende kulturtilbud som i Bjugn.

- Det er et stort trykk på publikum her. Innbyggertallet tatt i betraktning, så er det nesten litt i overkant i Ørland og Bjugn. Bygder som for eksempel Selbu, Grong og Tydal har ikke noe som er i nærheten av dette, sier han.