Han er sammen med Hans Eide prosjektleder for det enorme arrangementet i helga. Mellom 500- og 600 ungdommer fra hele fylket kommer til Bjugn på fylkesmønstringen i UKM.

- Lavere snittalder

Forberedelsene har allerede pågått i lang tid, og riggingen vil fortsette denne uka. Torsdag kveld har fosningene lydprøver i Bjugn kulturhus. Fredagen blir også viet til lydprøver, før det braker løs med første forestilling klokken 10.00 lørdag formiddag.

- Vi kjører fem sceneforestillinger på lørdag. Det er mulig å kjøpe dagpass. Da kommer du inn på alt. Det er viktig at folk benytter anledningen til å stikke innom i helga.

- Hva synes du om nivået på deltakerne?

- Nivået er veldig bra. Det er imidlertid lavere gjennomsnittsalder på deltakerne nå enn tidligere. Det kan nok være flere årsaker til det. Jeg har inntrykk av at det var flere fra videregående skole-alder og opp til 20 år for ti år siden, mener prosjektleder Harøy.

- Vanvittig mye arbeid

Søndag blir det også en sceneforestilling med musikere. I tillegg går én filmforestilling av stabelen.

- Det vil også være en flott kunstutstilling i helga med rundt 80 utstilte kunstverk, opplyser prosjektleder Harøy.

Bjugn var også arrangør for UKMs fylkesmønstring for 10 år siden. Harøy legger ikke skjul på at det er en krevende oppgave.

- Det er vanvittig mye arbeid. Dette er et kjempestort arrangement. Deltakerne er også forholdsvis kravstore, sier prosjektlederen og påpeker at deltakerne er vant til at alt er tipp topp på UKM.

- De skal trives, sove godt og spise ordentlig, påpeker han.

Multitude som scenecrew

Arrangørene kjører alle sceneforestillingene på samme scene i kulturhuset i helga.

- Det er klart det er noen fallgruver. Dem skal vi unngå. Målet er at folk skal dra her ifra og minnes fylkesmønstringa som et kjempebra arrangement. Divided Multitude stiller som scenecrew i helga. Vi har også innleid lysmann, og vi kjører en større produksjon enn normalt.

- Er det utfordrende å kjøre alt på samme scene?

- Vi har alt fra store dansenummer, til intime musikalske innslag og 30-40 band. Alle har forskjellige uttrykk og har ulike krav til utstyr. Det er ganske utfordrende, medgir Harøy.

Jammescene

De 5-600 deltakerne skal også bo i Bjugn i helga. Videregåendeskolen, internatene og Botngård-skolen tas i bruk for å få sengplass til alle. Mellom 100- og 150 frivillige er også i sving for å få arrangementet vel i havn.

- Det kreves ledere, vakter, folk til kiosksalg og sekretariat og mye mer, forklarer Harøy.

Arrangørene byr også på det lille ekstra i helga. Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere kommer for å holde låtskriververksted. Trine Onsøien skal ha danseworkshop, mens Maria Garli stiller med workshop i sang og improvisasjon. I tillegg rigger arrangørene en egen jammescene på videregående skolen.

- Det blir oppå snekkerverkstedet. Det blir plass til et par hundre der også, påpeker prosjektleder Harøy.