For nå inviterer Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i samarbeid med Ørland/Bjugn Kunstforening til fotokonkurranse per fotodelingstjenesten Instagram.

Tema Austrått

– Austrått er satt som tema. Det betyr at vi ikke bare søker bilder av borgen, men fra hele Austråttområdet, forteller museumsdirektør Åshild Adsen ved Kunstindustrimuseet om den kommende fotokonkurransen.

Kunstindustrimuseet i Trondheim har forvaltningsansvaret for guiding og utstillinger ved Austråttborgen.

Tente på ideen

– Vi ble forespurt om å delta i juryen i en slik fotokonkurranse. Vi har også tent på denne ideen, og har derfor involvert oss, sier Gunhild Sofie Berg i Ørland/Bjugn Kunstforening.

– Det blir tatt utrolig mange flotte bilder av Austråttborgen og omgivelsene, det ser vi allerede der hvor bilder deles. Vi ønsker nå å få samlet slike motiver og få stilt ut noen av dem, forklarer Åshild Adsen som vil sitte som leder av juryen. Hvem de andre medlemmene vil være er ennå ikke helt avklart.

Det er nå opprettet en egen emneknagg på Instagram for konkurransen: #Austråttutstillinga2017.

Fotoutstilling på borgen

– Det vil være frist fram til 28. mai for å delta i konkurransen. 16. juni vil det så åpnes en fotoutstilling ved Austråttborgen. Juryen vil plukke ut en del av de beste bidragene og få dem forstørret. En vinner vil til slutt bli kåret, forteller Åshild Adsen.

Det kan ellers legges til at det skal arrangeres åpen dag ved Austråttborgen 21. mai. Da er dørene åpne for både vanlig besøkende og de som er ute etter gode fotomotiver av borgen fra innsida.

– Utstillingen skal åpnes av ordfører Tom Myrvold, og jeg tror dette vil en flott markering på den nye sommersesongen på borgen, legger Åshild Adsen til.