- Verdt hver eneste krone, var det mange som sa på vei ut av Store Sal ved Ørland kultursenter. Ørland Teaterlag hadde akkurat kommet til veis ende med tirsdagens premiere på revyen «Det e tå sort´n». En revy som byr på rik anledning til ømme lattermuskler, men som også innbyr til et øyeblikks stille ettertanke.

Lykkes

Det er i sannhet en kunst å skape en lokal revy som skaper unison begeistring. Når revyen i tillegg varer i drøye to timer, og byr på aktuelle tema fra ende til annen, så har tekstforfattere, skuespillere, instruktør og alle andre som medvirker tatt på seg en stor utfordring. Desto artigere når de lykkes, som tilfellet er med vårens elleville eventyr fra Ørland Teaterlag.

Aktuell

Det mangler ikke på aktuelle tema for revyforfattere. Og forfatterkollegiet i teaterlaget svinger innom det meste. Kommunereform, samferdsel og presidentvalg er blant det som har inspirert til sketsjer i årets revy. Og en sangtekst om de som må flykte fra flystøy, signert Vidar Hoff, er egnet til en smule ettertanke midt oppe i all latteren.

Amatører på høyt nivå

Revy på Fosen er først og fremst de glade amatørers scene. Så også i denne utgaven. Men bortsett fra et og annet sjarmerende lite feilskjær under premieren, så leverer alle medvirkende en innsats som imponerer. Et 30-talls ildsjeler i teaterlaget har gjort årets revy mulig. 15 av dem leverer varene på scenen, instruert av Anett Hjelkrem som er innleid for anledningen.

Kollektiv innsats

Aktørene i årets revy er en god blanding av veteraner i det lokale revymiljøet, sammen med yngre krefter. Og det er ikke bare verbale latterkuler som serveres fra scenen, sang og dans er også ingredienser som løfter forestillingen. Orkesteret, under ledelse av kapellmester Kolbjørn Gjestad, sørger for profesjonelt tonefølge fra start til slutt.

Veteranene viser vei

Å trekke fram noen av aktørene som bidrar til en helstøpt forestilling blir kanskje feil, men veteranene Terje Hovde Sigurdsen, Thor Aage Sumstad, Odd Petter Rønning, Solveig Hatmyr, John Kristian Myrmo og Randi Fjeldvær skaper latter bare ved sin blotte tilstedeværelse på scenen. Når resten av ensemblet følger opp, så betyr det en revy som er så godt som fri dødpunkt. Torunn Strøm og Linn Mari Fenstad byr på stemmeprakt som hever sanginnslagene.

Ved veis ende tirsdag kveld var belønningen stående ovasjoner fra full sal. Fortsatt gjenstår forestillinger torsdag, fredag og lørdag kveld. De som har sikret seg billett kan glede seg til drøye to timer med frydefull lokal underholdning!