Ministerens utsagn kan medlemmene i Rissa Seniordans si seg hjertens enige i. Seniordans er for dem helsebringende. Dansen gir trim, dansen gir glede. Dans er en sosial aktivitet, og viktigst av alt. Den styrker konsentrasjonsevnen.

«Hva skulle jeg gjort uten dansen»?

- Å være en del av Rissa Seniordans betyr utrolig mye. Her har vi det trivelig i lag. Dansen utløser mye latter og vi gleder oss til å møtes en gang i uka for å øve inn nye dansetrinn og repetere gamle.

Forteller Erna Tangvik. Hun er en av tre damer som fører an i dansen. Dette er hennes viktigste og beste hobby. For hva skulle hun ha gjort uten seniordansen? Det har hun mange ganger lurt på.

Ti år siden oppstart

Rissa Seniordans ble startet for ti år siden. Sissel Godal og Anne og Vigdis Hassel skal ha mye av æren for at dansen kom i gang i Rissa. De var ivrige danseledere, og Vigdis Hassel innehar fortsatt den rollen sammen med Erna Tangvik og Anne-Mari Bratseth-Berg. Nye danseledere er under kursing slik at man bevarer kontinuiteten. Laget har ca. 50 medlemmer. Damene er overtallige, og flere menn ønskes velkommen til en seniordans der trivselsfaktoren er høy.

Dansen passer for alle

- Seniordans er noe jeg virkelig vil anbefale. Enkelte tør ikke begynne fordi de tror det blir for vanskelig for dem. Men det er ubegrunnet frykt. Nybegynnere får opplæring tilrettelagt for dem. Dansen passer for alle. Og vi skulle gjerne hatt flere menn. Så det er bare å komme!

Oppfordrer Erna Tangvik. Og forteller videre at seniordansen har hatt tilhold i forskjellige lokaler siden oppstart. Det siste året har Fissa Misjonshus stilt sitt lokale til rådighet, men fra april blir gruppen å finne i Rissa hallen når de har sine totimers øvinger, som heretter blir på onsdager.

Jubileumsfest

Lørdag 25. mars var det duket for jubileumsfest i Halvardtun i Hasselvika. Lagets medlemmer var sjølskrevne gjester. Danseledere fra Leksvik og representanter fra regionen sto også på gjestelista. Rissaordfører Ove Vollan hadde takket ja til jubileumsinvitasjonen. Han berømmet initiativtakere og ledere for arbeidet som legges ned og poengterte at lagets virksomhet har stor betydning både med hensyn til det helsemessige og det sosiale aspektet. Og at dansen er god fysisk trening fikk han bekreftet da han tok oppfordringen og ble med i danseringen etter at middag og offisielt program var slutt.

«Grønn resept»

Seniordans Norge er organisasjonen bak seniordansen. I ett av sine brosjyrer har lege Liv Bogsti fra Brumunddal fått ordet og uttaler blant annet: «Seniordans har vist seg å ha en rekke helsebringende elementer for oss som begynner å komme opp i årene».

Rissalege Arnfinn Seim har tro på dansen forebyggende effekt. Han var forhindret fra å delta på festmiddagen siste lørdag, men overbrakte sin hilsen til forsamlingen og ønsket klubbmedlemmene lykke til videre. Ifølge Erna Tangvik har han ved flere anledninger anbefalt seniordans på «grønn resept» til sine pasienter.

Et viktig fellesskap

Jubileumskvelden ble en verdig og vellykket markering av de ti år som har gått siden Rissa Seniordans så dagens lys. God mat, jubileumsberetning, taler, blomsteroverrekkelser og mimring sto, som det seg hør og bør, på programmet en slik festaften. For ikke å forglemme dansen og dansegleden. Det er den som binder medlemmene sammen i et fellesskap som gir livslyst og god energi.

Blir man med på seniordans, får man også anledning til å dra på dansetreff rundt omkring i trøndelagsfylkene. For danseglade seniorer finnes i mange av kommunene. Man kan også melde seg på lengre turer. Medlemmene i Rissa Seniordans har vært med på danseturer til blant annet Albir, Torremolinos og Madeira. I år går utenlandsturen til Torremolinos.

- Mange gode grunner til å melde seg inn i Rissa Seniordans, smiler en dedikert danseleder.

Sammen med sine dansekollegaer ser Erna Tangvik fram til nye øvinger, nye opptredener og nye opplevelser i tiden som kommer.

Seniordans er noe jeg virkelig vil anbefale. Enkelte tør ikke begynne fordi de tror det blir for vanskelig for dem.