– Det er diverse barnehager som får besøk. Det leses fra den nye boka «Tuppeline møter veggen», og begge Tuppeline-sangene synges, forteller Anja Hovde.

Behovet for et skilt

Den siste boka i serien om Tuppeline ble lansert sist høst.

Historiene om Tuppeline og vennene hennes har sitt utspring ved Hovde Hønseri, som drives av Anja Hovdes ektemann Geir Yngve Hovde.

Opptakten var behovet for et skilt, slik at gårdens eget utsalg skulle synes fra veien. Anja malte ei stor høne, som raskt fikk navnet Tuppeline. Hun skulle snart få et liv via første bok, utgitt for tre år tilbake: «Tuppeline mister hjertet sitt».

Bøkene har solgt godt, og de to første selges nå i andre opplag.

Anja Hovde med den siste boka om Tuppeline. Foto: Terje Dybvik

Opplevelsessenter?

Anja håper etter hvert å kunne få til et opplevelsessenter ved gården, bygget på Tuppelines univers og alle karakterene som har kommet til.

– Jeg holder foredrag både rettet mot barn og voksne. I framtida, hvis dette vokser seg enda større, hadde det vært fint å få til både en skrivestua for min egen del, og en form for senter hvor dette med foredrag og aktiviteter kunne vært lagt. Dette er enn så lenge på tankestadiet, medga Anja Hovde da vi snakket med henne i forbindelse med den siste bokutgivelsen.