Årsak er oppussing av lokalet.

7. trinn står for drifta

Bruktbutikken har eksistert i mange år. Elever på 7. trinn ved Stadsbygd skole står for drifta av den populære kafeen der ikke bare kaker og kaffe er å få kjøpt, men også gjenstander av forskjellige slag. Inntekta er øremerket leirskole og en skoletur det siste avsluttende året på ungdomstrinnet. Elevene får hjelp av sine lærere og foreldre og foresatte.

Flere står bak prosjektet oppussing

Nå har foreldregruppa fått klarsignal til å friske opp lokalet som eies av Coop Fosen. Lørdag før vinterferien brettet de opp armene og satte i gang. Med på laget har de Coop Fosen, Itab Industrier AS, Stadsbygd Sparebank og Tung Rør AS. Når alt står ferdig til åpningsdagen 4. mars, skal nytt gulvbelegg være lagt og veggene malt i tidsriktige farger i tillegg til at et nytt kjøkken vil være på plass.

- Tiden var inne til å gjøre noe med lokalet da det lekker fra taket, og kjøkkenet er ikke så funksjonelt. Med velvilje fra eierne og gode sponsorer samt en skikkelig foreldredugnad, skal vi komme i mål i løpet av et par uker, slår klassekontakt for 7. klasse, Johan Kårli, fast.

Stamgjestene skryter av «Brukten»

Og det er bra at bruktbutikkpausen bare blir av det kortvarige slaget, synes stamgjestene. For her trives de. Å dra hit på onsdager og lørdager har nærmest blitt en viktig brikke i hverdagen.

- Det er så sosialt, vettu, sier karene ved karmannsbordet. Det samme sier damene ved damebordet. De fleste med stenkt av grått hår.

- Det sosiale er viktig. Og så smaker det så godt med en kopp kaffe, et kakestykke eller nystekte vafler i trivelig lag.

Kanskje er de heldige og kommer over et varp også. For i hyllene finnes et varierende utvalg av kopper og kar, pyntegjenstander, bøker og filmer. Det meste er å få kjøpt for en billig penge. Her er to hovedbord, og det er faste plasser som gjelder. Det har bare blitt sånn. Det fins andre bord der ikke samme lov gjelder.

Tar opp mange tema

Dagens tema lørdag før vinterferien, er å finne navnene på en gjeng ungdommer som så fint poserer for fotografen på et bilde fra slutten av 1930-årene.

- Det er fra et av snekkerkursene til Olav Nyheim, forklarer karene. Latteren sitter løst og praten går høylytt, for det er slik at et stikkord avstedkommer nye tema. Fra de nære til fjerne tema.

- Bruktbutikken er en viktig møteplass?

- Så absolutt. Den har sin misjon. Eneste møteplassen her på bygda. Og her er mange fine bruktgjenstander å få kjøpt også om det er ønskelig. Et flott konsept. Takk til skoleelevene som drifter bruktbutikken!

Johan Kårli tar i mot rosen på vegne av driftige elever og hjelpsomme foreldre.

- Godt å høre at folk trives her. Så håper vi at en nyoppusset bruktbutikk vil friste enda flere til å stikke innom for en kaffe og fristende loppistilbud.