Fredrik Sumstad Skavdal under prisutdelingen onsdag kveld. I bakgrunnen vises en scene fra tv-serien «Nilam og banden» som er populær på NRK Super.
(Foto: Skjalg Ledang)

Fredrik Sumstad Skavdal under prisutdelingen onsdag kveld. I bakgrunnen vises en scene fra tv-serien «Nilam og banden» som er populær på NRK Super. Foto: Skjalg Ledang

- Helt sykt at en liten gutt som meg skal få en sånn pris!

Fredrik Sumstad Skavdal (10) sjarmerte alle i salen da han ble tildelt Ungdommens Kulturpris.

Til daglig går Fredrik Sumstad Skavdal i 4. klasse ved Opphaug skole i Ørland. Men den unge ørlendingen, som fylte ti år tidligere i denne måneden, er allerede i ferd med å bli kjendis. Ikke minst har han havnet i rampelyset etter at han spilte en av hovedrollene i serien «Nilam og banden» som er svært populær på tv-kanalen NRK Super.

Pris som henger høyt

Onsdag kveld var unggutten nok en gang i rampelyset, etter at Ungdomsrådet i Ørland kommune vedtok at Fredrik Sumstad Skavdal skulle motta Ungdommens Kulturpris. Det går to år mellom hver gang denne prisen deles ut.

- Jer har aldri sett en sjekk før, sa Fredrik Sumstad Skavdal (t.v.) da han mottok sjekken som følger med Ungdommens Kulturpris av leder Even Tobias Eriksen i Ørland Ungdomsråd.
(Foto: Skjalg Ledang)

- Jer har aldri sett en sjekk før, sa Fredrik Sumstad Skavdal (t.v.) da han mottok sjekken som følger med Ungdommens Kulturpris av leder Even Tobias Eriksen i Ørland Ungdomsråd. Foto: Skjalg Ledang

 

Det var leder Even Tobias Eriksen i Ørland Ungdomsråd som fikk æren av å dele ut prisen, og Eriksen lurte på om prisvinneren også ønsket å si noe til publikum i salen?
- Det er helt sykt at en liten gutt som meg skal få en sånn pris, kom det kontant fra Fredrik Sumstad Skavdal.

Aldri sett en sjekk før

I tillegg til diplom, heder og ære, så hadde lederen i ungdomsrådet også med seg en sjekk pålydende 10.000 norske kroner.
- Har du sett en så stor sjekk før, spurte Eriksen?
- Nei, jeg har aldri sett en sjekk før, svarte den populære prisvinneren.

Ros fra dramalærer

Gunnhild Tettli har vært Fredrik Sumstad Skavdals dramalærer ved Ørland kulturskole. Tettli la ikke skjul på at Fredrik viste en svært bratt læringskurve etter han som seksåring startet ved kulturskolen. Han har rukket å delta i flere oppsettinger i regi av skolen og Ørland Kultursenter, sist i «Jul i Blåfjell» som var senterets store satsing høsten 2016.

På spørsmål om han med tiden hadde planer om å bli en verdensstjerne kom svaret fra den unge prisvinneren enkelt og greit:
- Ja kanskje det!

Takket farfar

I sin takketale sa unge Fredrik at han spesielt ville takke sin farfar Thor Aage Sumstad, en av veteranene i det lokale teater- og revymiljøet, for at han som svært ung gutt ble interessert i teater og scenekunst.

Vinneren av Ungdommens Kulturpris i Ørland kommune bidro også med underholdning under prisutdelingen i Store Sal ved Ørland Kultursenter, da han sammen med andre unge utøvere bød på et innslag fra «Jul i Blåfjell».

LES OGSÅ: Se TV2-Davy's elleville hyllest av ildsjel fra Fosen

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
- Jer har aldri sett en sjekk før, sa Fredrik Sumstad Skavdal (t.v.) da han mottok sjekken som følger med Ungdommens Kulturpris av leder Even Tobias Eriksen i Ørland Ungdomsråd.
(Foto: Skjalg Ledang)

- Jer har aldri sett en sjekk før, sa Fredrik Sumstad Skavdal (t.v.) da han mottok sjekken som følger med Ungdommens Kulturpris av leder Even Tobias Eriksen i Ørland Ungdomsråd. Foto: Skjalg Ledang

Leses nå
 
Kultur

- Jeg er imponert. Det var en stor opplevelse.

Publikum likte det de så ved bredden av Prestelva torsdag kveld da «Den siste viking» hadde premiere.

Anmeldelse av generalprøven:

Et vakkert blodslit

Du blir frossen av å lese Johan Bojers roman. 2017-utgaven av skuespillet er gripende, men også vakker.

- Jeg kan det nesten inn og ut

Unggutten Isak Kimo tar selvsikkert plass på scenen sammen med storheter som Helge Jordal og Stig Henrik Hoff i «Den siste viking».

Her henter instrumentmakeren kunst i Fosen

Å dekorere kostbare instrumenter er ikke noe hvem som helst får gjøre.

Vil ha med hele Fosen på flashmob

19 år gamle Anne Halonen fra Vanvikan begynte med dansetimer da hun var seks år gammel, og har alltid elsket å opptre. Nå er hun akkurat ferdig med danselinja ved Inderøy Videregående skole, og skal snart gå videre til dans forstudium ved Trøndertun. Først håper hun å få med seg så mange fosninger som mulig til en skikkelig flashmob.