Norsk krigshistorie og raske biler har ført til rekordbesøk ved Ørland kino allerede før året er omme. Nå feirer kinoen rekordåret med en kinoromjul av de sjeldne. - 2015 var et rekordår ved Ørland kino, men dette året blir utrolig nok enda bedre. Vi har for lengst passert besøksantallet for i fjor, sier en fornøyd kinosjef Hanne Tøfte.Allerede nå ligger de 12 prosent foran fjoråret, med et besøk på 22.693 i 2016.

Full rulle fra 2. til 6. juledag

- Dette må selvsagt feires, og det gjør vi ved å tilby publikum en skikkelig kinoromjul. Vi skal vise hele sju filmer hver eneste dag i romjula. Så hvis man går lei familiebesøk og tunge ribbemiddager, så står kinodøra vår på vidt gap. Vi starter opp om kvelden 2. juledag, og så forsetter vi å vise film til og med fredag før nyttårsaften. Tida før jul er travel, så vi vet at det er mange som ikke har hatt tid til å se de filmene de ønsker. I romjula har man litt bedre tid til å gjøre noe hyggelig sammen, mener Tøfte.

Norsk film på topp

Det er uten tvil «Kongens nei» og «Børning 2» som har bidratt til årets besøksrekord.

- Det er ikke ofte vi klarer å selge ut hele store sal, men det gikk uten problem på disse filmene. Disse filmene klarer å lokke ut folk som sjelden går på kino. Det er også tydelig at publikum setter pris på at vi gjør litt ekstra ut av premierene. På «Kongens nei» hadde vi en utstilling inne i kultursenteret, samt foredrag før filmen og ikke minst soldater i stram givakt utenfor hovedinngangen. Det gjorde veldig inntrykk på særlig den eldre delen av publikum, sier Tøfte.

Kinoen har også hatt stort hell med jentekvelder med rød løper og sprudlende drikke på filmer som «Et helt halvt år» og «Bridget Jones baby».- Dette er artige kvelder som vi kommer til å fortsette med, fastslår kinosjefen.

Barnefilmer og ønskereprise

Fosningene vet å sette pris på barnefilmer, og i romjula ruller det tre barnefilmer over lerret hver formiddag. Blant annet årets store suksessfilm «Snekker Andersen og Julenissen». Med godt besøk i romjula, kan den seile opp som årets mest sette film. Det blir også en ønskereprise hver kveld. Da vises «Konges nei», «Børning 2», «Inferno» og «Jack Reacher: Vend aldri tilbake» en siste gang.- Dette er filmer vi egentlig har tatt av plakaten, men vi har fått en del spørsmål fra folk som aldri rakk å se dem-  så nå får de en siste sjanse, sier Tøfte.

Noe for enhver smak

I romjula byr kinoen på et bredt spekter av filmer, men årets store julefilm blir trolig norsk.- Det blir nok den nydelige «Dyrene i Hakkebakkeskogen», laget av det norske selskapet som også sto bak «Jul i Flåklypa». Den norske regissøren Morten Tyldums lekre drama fra verdensrommet, «Passengers», kommer nok også til å bli godt besøkt, mener kinosjef Tøfte. Den svarte svenske komedien «Hundreåringen som krøp ut av vinduet og forsvant» ble en suksess i Norge. I romjula kommer endelig oppfølgeren. I tillegg viser Ørland kino science fiction-filmen «Arrival».

Så langt er dette årets fem på topp ved Ørland kino (besøkstall i parantes):

Kongens nei (1.541)

Børning 2 (1.388)

Istid 5 (1.202)

Snekker Andersen og Julenissen (946)

Mannen fra Snåsa (820)