Fjellet er blått men fargen på nisselua spiller ingen rolle.

Jul i Blåfjell har allerede blitt en klassiker som i sceneversjon settes opp landet rundt. I helga er det Ørland k

ultursenter som byr forestillingen. Rollene bekles med overbevisning og ekte glede av lokale teater- og sangentusiaster som under premieren fredag kveld fikk publikum i Store Sal til å nyte hvert minutt.

Om fordommer

Både historien og budskapet i forestillingen har blitt fortalt i uminnelige tider. Men som regissør Bjørn Tore Grøntvedt sier i programmet, så er det like evig aktuelt. Fordommer fører oss ikke videre. Blånissene får ikke se nye horisonter om de ikke, og i denne forestillingen bokstavelig talt, åpner døra for rødnissene.

Miljøfaktor

Men Jul i Blåfjell har også en annen dimensjon som er universell. Mamsen og Lillegutt representerer, rett nok på en sjarmerende måte, utfordringen vi har med forsøpling og ødeleggelse av urørt natur. Også dette er et tema som bør vekke ettertanke for oss fosninger i ei tid da vi åpner vår fjellheim for nye krefter.

Klar for å nytes

Når det er sagt, så kan Jul i Blåfjell, slik den vises i kystbyen, også nytes ut fra den innsatsen alle medvirkende legger i forestillingen. De glade og like dyktige amatører på scenen har god støtte i profesjonelle støttespillere. Produsent og koreograf Sarah Mikkelhaug fortjener virkelig besøk av nissen om et par uker. Dansen imponerer fra ende til annen. Det samme gjelder sang/kor som Ingunn Solem har ansvaret for.

Mindre imponerende er ikke Nina Gjølgasæthers jobb med scene og kostyme, Trond Lysklætt har sørget for et lysdesign som er en fryd for øyet. Og, ikke minst, så er Anders Marøy stødig leder for nisseorkesteret som i denne forestillingen må tåle at blånissene herjer over hodene.

Ingen nevnt, ingen glemt

Når det kommer til skuespillerne er det enkelt og greit. Ingen nevnt, ingen glemt. Her leverer alle, fra barneskolealder til godt over pensjonsalder. Ikke nok med det, spillegleden alle viser på scenen løfter forestillingen til et høyere nivå. Bravo. Til dere som er fristet. Det er nye forestillinger lørdag og søndag. Det er vel verdt å låne disse nissene et par timer av førjuldstida, de gir tilbake i rikt monn!