- Som vanlig har vi et allsidig program, oppsummerer kulturhussjef Svein Strugstad.

Vårens kulturprogram er nå spikret, og byr på en rekke både lokale og nasjonale godbiter.

- Ble ringt opp

Blant annet kommer rockepioneren Åge Aleksandersen til Bjugn 16. mars neste år. Under det storfine besøket er det duket til akustisk aften, og med seg på laget har han Sambandet-gitarist Gunnar Pedersen og Kjell Magne Robak på cello.

- Vi har vært på jakt etter Åge lenge. Akkurat nå passet det fint, og vi ble faktisk ringt opp og spurt om vi kunne ta ham imot. Det synes vi er veldig hyggelig, sier Strugstad.

Som trøndere flest har også kulturhus er kjært forhold til Åge Aleksandersen. De to har imidlertid krysset hverandres stier ved flere anledninger.

Akustisk preg

- Vi konkurrerte i hoppbakken mot hverandre i Namsos da vi var bare guttunger på midten av 60-tallet. Jeg jobbet også med Åge i plateselskapet hans på 80-tallet i Trondheim, forteller Strugstad.

Åge & co. lover publikum både kjente og ukjente låter som gjerne ikke får plass i Sambandets repertoar. I tråd med tittelen får konserten et akustisk og nedtonet preg, riktig nok med både allsang og gode historier fra et rikt liv i musikken.

Ifølge kulturhussjefen begynner billettsalget å se svært lovende ut.

- Konserten selger godt allerede. Vi har også lagt inn ekstra med stoler i salen for å få plass til så mange som mulig, sier Strugstad.

Folkelig artist

Han er stolt over bookingen.

- Åge er en av Norges mest populære artister. Han er en folkelig artist, med tekster og musikk som folk flest kan kjenne seg igjen. Musikken hans brukes i både bryllup, begravelse og barnedåp. Dette bør bli årets julegave til fosningene, sier Strugstad.