Sammen med kulturskolelærer på Åset skole, Axel Frønes skulle hun finne ei låt hun ville gjøre sin egen versjon av, men den kreative ungjenta bestemte seg for at hun heller ville skrive sin egen låt.

Ville skrive selv

- Jeg syntes det var litt kjedelig å lage en versjon av en låt som allerede eksisterte, så da ble det til at jeg heller ville spille inn en sang jeg selv hadde skrevet, forklarer åfjordsjenta.

Med god hjelp av Frønes fikk hun skrevet låten Hold my breath, som nå er ute på Itunes og Spotify.

- På sangtimene med Axel så skrev vi tekst sammen og øvde litt på det vi hadde fått til. Jeg har alltid likt å synge, så det var veldig artig å spille sammen med Axel.

- Hva kan du si om låta di, hva handler den om?

- Det handler litt om følelser jeg har inni meg, litt om diverse som foregår i kjærlighetslivet og sånn. Sangen er min måte å få ut følelsene mine på, forklarer Martine.

- Stor lettelse

Selv om det tok litt tid å komme i gang med skriving og innspilling, forteller Martine at det var en stor lettelse å kunne sette et punktum og høre det endelige resultatet.

- Det var skikkelig herlig. Jeg brukte lang tid på å finne de riktige ordene og det tok litt tid å lage melodi som passet, det var en stor lettelse å bli ferdig, sier hun.

Hun skryter av kulturskolelæreren, og er takknemlig for all støtten og motivasjonen både han, venner og familie har gitt henne underveis.

- Jeg har lært veldig mye og har alt å takke ham for. Han er veldig flink, og jeg har lært meg å tørre å bruke stemmen min. Venner og familie har også vært gode støttespillere, sier Raustein Wiik.

- Mange nynner på den

Responsen på låta har vært svært positiv, og Martine forteller at den blir spilt ofte både hjemme og på skolen.

- Familien min spiller den mye, det hender at jeg kommer heim og så hører jeg sangen på full guffe. Mange på skolen nynner på den, og tilbakemeldingene jeg har fått har vært veldig positive, det er hyggelig, sier ungjenta.

Martine forteller at hun ikke har tenkt å gi seg med skriving og synging, og tror hun kommer til å velge utdanning der hun får brukt kreativiteten sin.

- Som ei dagbok

- Har du flere tekster på gang nå som du er kommet så langt med den første?

- Ja, jeg har lyst til å skrive mer og fortsette å synge, jeg har mange ideer. Det er en fin måte å få ut følelsene sine på, det blir nesten som ei dagbok. Kanskje er det også noen som kjenner seg igjen i det jeg skriver. Jeg tror nok at jeg kanskje vil velge ei utdanning som har med musikk og skriving å gjøre, sier Raustein Wiik.

Du kan høre låta hennes her.