– Min store lidenskap de siste to åra har vært å leite opp gapahuker rundt om i Fosen. . Dette har gjort at jeg har funnet mange flotte steder og har blitt kjent i mine nabokommuner, beretter Hulsund.

Fortsetter letingen

Etter per definisjon er en gapahuk et byggverk av trematerialer, opprinnelig ment for nødtørftig overnatting. Den har kun tre vegger og tak, eventuelt to sidevegger og skråtak helt ned på baksiden.

For en måneds tid siden kom Bjørg Hulsund fram til gapahuk nummer 100.

– Den fant jeg på Blåheia i Rissa. Jeg vil sende en takk til alle som har blitt med på tur og til alle som har tipset meg om gapahuker. En takk også til Bjugn kommune som har lagt ut en oversikt på sin hjemmeside. Jeg ønsker at også de andre kommunene kan lage en slik oversikt over sine gapahuker. Jeg fortsetter letingen så får vi se hvor mange det blir etter hver, sier Bjørg Hulsund som mener hun har funnet seg en flott hobby.

Fosens flotteste gapahuk

I 2011 kåret Fosna-Folket Fosens flotteste gapahuk, da et tjuetalls gapahuker ble nominert. Etter en runde med avstemning av avisas lesere, var det den gangen gapahuken ved Laksvatnet i Åfjord som gikk av med seieren. Den er det Hårstad Moan Grunneierforening som står bak.