Kun drøyt 300 gjester fant veien til Ørland Bluesfestival lørdag kveld. Det er langt under det normale for festivalens store kveld. Tross svikten i besøk så tror leder Tor Hognes i Ørland Bluesklubb man skal unngå røde tall i regnskapet etter den 17. bluesfestivalen i Ørland.

Flere og større sponsorer

- Vi har fått noen flere sponsorer, og i tillegg litt mer fra hver av sponsorene, forklarer Hognes. Han slår fast at blikket allerede er rettet mot en ny festival i 2017.

Festivalen startet programmessig, med en godt besøkt kirkekonsert torsdag kveld, der Knut Anders Sørum sammen med Ørland Gospelkor skapte stor stemning i kirka.

HAR DU LEST DENNE: - Prøysen passer like godt i kirka som på puben!

Fredag formiddag tok Kent DuChain med seg sin kjære gitar «LeadBessie» til helsesenteret i Ørland og sørget for at også kommunens eldste fikk en smak av festivalen, samtidig som Tito Lausteen Quartet fikk det til å svinge på Opphaug skole.

Oppsving fredag

Fredag kveld, når festivalen for alvor tok av, var det også brede smil å spore. Over 300 gjester ved Ørland Kysthotell gjorde fredagsbesøket til det beste på flere år. I så måte ble lørdag en liten nedtur.

Etter opptellingen måtte leder Tor Hognes i bluesklubben erkjenne at det ikke var flere gjester lørdag kveld enn på fredag. I et normalår har det vært 150 – 200 flere gjester på lørdag enn tilfellet har vært fredag. Tross svikten så håper og tror Hognes at man skal slippe røde tall etter festivalen.

- Om Trump vinner valget

Hognes trekker også fram at årets artister stortrivdes under oppholdet på Fosen.

- Alle artistene vi hadde her i helga sier at de ønsker å komme tilbake, forteller Hognes.

Èn som i alle fall ønsker seg tilbake er Stan Street fra Clarksdale. I helga var han i Ørland for andre gang, og har ikke planer om å gi seg med det.

– Om Trump vinner valget i USA, så kanskje jeg flytter hit, sier norgesvennen og smiler lurt.

God reklame for kommunen

Jan Erik Moe fra Steinkjer, for mange kjent som en solid halvpart av duoen Jolly Jumper & Big Moe, mener festivalarrangørene i Ørland har skjønt betydningen av å gjøre seg kjent i bluesmiljøet i Clarksdale, Mississippi.

- Clarksdale er på mange måter bluesens vugge, sier Moe og nevner at legender som Muddy Waters og Howlin´Wolf begge hadde Clarksdale som utgangspunkt for sine karrierer.

Når en sentral skikkelse som Stan Street i dag promoterer Ørland og Brekstad på sosiale medier, så mener Moe det er den beste reklamen kommunen kan få i det internasjonale bluesmiljøet.

Innfridde forventningene

Heather Crosse fra Clarksdale var blant nykommerne på scenen under årets festival. Går det som hun selv og publikum ønsker, så er hun tilbake neste år.

Store forventinger var det også til irske Simon McBride. Simon var siste artist på scenen i Yrjar, og leverte en konsert det vil gå gjetord om. Da den irske trioen dro til med «Mary had a little lamb» ville selv Stevie Ray Vaughan applaudert. I salen satt bluesfestivalens far, Tore Røstad, og utropte McBride til det heftigste han hadde hørt i løpet av festivalens historie. Det sier sitt om det irske gitarfantomet!