Street er tilbake for andre gang på Fosen, og denne gang har han med seg flere venner fra bluesmiljøet i hjembyen. Blant andre Heather Crosse, som er klar for sin aller første konsert i Norge, nærmere bestemt i Skipperkroa ved Ørland kysthotell, når kveld blir til natt.

-Blir kjent med alle

- Smått er godt, du blir kjent med alle. Det er ikke som på de store festivalene der du ikke treffer samme person to ganger, forklarer Stan Street. I hjembyen har han noe så sjeldent som et kombinert konsertlokale og kunstgalleri. Mens vi snakker går det troll i ord, med døra på gløtt kommer det raskt venner fra bluesmiljøet inn på rommet. Blant dem nevnte Heather Crosse, en artist som er på full fart fram og opp på den internasjonale bluesscenen.

- Blir gjerne en måned

- Jeg vil allerede be om å få komme hit igjen neste år, og da blir jeg gjerne en hel måned, sier Crosse. Street legger noe av «skylda» for at både han og andre fra hans hjemtrakter gjerne returnerer til Ørland på «vikingene» fra den lokale bluesklubben som når det ikke er festival hjemme har fått for vane å besøke Clarkdsdale for å oppleve byens rike bluesmiljø.

- Alle litt vikinger

- Vi er vel alle litt vikinger, de var jo veldig flink til å spre genene sine, spøker Street og gitarist Dan Smith, og tror det kan være en forklaring på at så mange nordmenn har sansen for blues.

Imponert over norske bluesmusikere

Når spøken legges til side, så nevner Street, som har tre besøk på Notodden Bluesfestival bak seg, at han også er imponert over nivået på norske bluesmusikere. Mens senga på hotellrommet fylles av flere venner, så konstaterer Dan Smith følgende: - Vi er alle i samme familie, det er som om vi alle er gift med hverandre.

Stemningen setter seg

En etasje ned er festivalpublikum i ferd med å fylle Ørland kysthotell. I Skipperkroa har Tito Lausteen Quartet startet festivalen, og i kommunestyresalen Yrjar er lokale folkevalgte fortrengt til fordel for stjernelaget Steinar Albrigtsen, Reidar Larsen og Monika Nordli med band. Etter publikums respons å dømme blir det enstemmig vedtatt at bluesfamilien vil vokse i løpet av helga. Det er fredag kveld, og lørdag venter havets festbord i tillegg til den rike musikalske menyen!