Torsdag kveld tok Sørum tilhørerne i en velfylt Ørland kirke med på en reise gjennom Prøysens blå stjernehimmel. Først alene, med stemmeprakt og piano. Deretter med forsterkninger fra bluesbandet Heigh Chief (tidligere Marcus Løvdal Band) og lokale sangere fra Ørland Gospelkor.

Lun stemning

I ei kirke som for anledningen var lyssatt med blått lys var det garantert ikke tilfeldig at totningen Sørum åpnet konserten med Prøysens klassiker «Blåklokkevikua», en av sangene Prøysen skrev til musikalen «Trost i taklampa». Med lune ord før og etter sangene ga Sørum tilhørerne et innblikk i både hans forhold til Prøysen, Prøysens unike lyrikk og ikke minst betydningen av å ha ei god bestemor når verden fortoner seg stor og underlig.

Forsterkninger

Med forsterkninger fra Heigh Chief, som også viste at de behersker de delikate og sarte delene av registeret, utviklet konserten seg i en naturlig retning før Ørland Gospelkor slapp løs. Først koret alene, deretter i samspill med Knut Anders Sørum og musikerne fra Heigh Chief. At publikum i ei så godt som fullsatt kirke taktfast krevde ekstranummer var ingen overraskelse.

Booket på ferietur

At Sørum står på plakaten til årets bluesfestival er for øvrig en historie for seg.  Sørum var på ferietur i USA med Heigh Chief, som turnerte, da han støtte på Syver Srøbka fra Ørland Bluesklubb. - Jeg skulle bare være med som fotograf, sier Sørum. Men da nevnte Srøbka fikk høre Sørums stemme, så var beskjeden enkel fra ørlendingen. «Søng».

Klar for ny runde med «Stjernkamp»

Etter konserten forteller Sørum at kirka, og sang i kirka, var en del av hans oppvekst. At han trivdes i Ørland kirke er det ingen tvil om.

I kveld, fredag, blir det helt andre omgivelser når Knut Anders Sørum & Heigh Chief, forsterket med lokale blåsere, går på scenen i Skipperkroa ved Ørland kysthotell. Deretter setter totningen, som for mange nå er mannen med den store soulstemmen, kursen mot hovedstaden og neste runde av tv-satsingen «Stjernkamp».

En ting er Sørum ikke i tvil om: - Prøysen passer like godt i kirka som på puben!