Søndag 18. september er datoen som gjelder for ungdommer fra Fosen som ønsker å få innpass i Talentlab Fossen. Da vil blant andre gitarist Skjalg Raaen ballettdanser Gøril Roesen sitte ringside for å vurdere kandidatene som stiller på årets audition som foregår i Åfjord.

Jakter tolv talenter

Talentlab Fosen har kapasitet til om lag 30 ungdommer. Norseth Garli forteller at det i fjor var mange unge sangere som slapp gjennom nåløyet etter audition. I år ligger det an til at det vil bli tatt inn tolv nye talenter.

- Jeg oppfordrer derfor spesielt dansere og instrumentalister til å melde seg på årets audition, sier hun.

I utgangspunktet er talentlaben et tilbud for unge som går på ungdomsskolen eller videregående skole, men Norseth Garli legger til at tilbudet er åpent også for unge utenfor denne aldersgruppen så fremt de har den rette motivasjonen.

Talent og motivasjon

Hva betyr det egentlig å få være med i Talentlab Fosen?

- I løpet av høsten og våren så samles deltakerne til om lag ti samlinger. Til våren munner det ut i en skoleforestilling i samarbeid med den kulturelle skolesekken, sier Norseth Garli. Hun legger til at de som ønsker å delta ikke behøver å være elev ved en av kulturskolene i Fosen, her er det talent og motivasjon som er i fokus.

- Det er ingen som skal ha prestasjonsangst for å melde seg på til årets audition. På Facebook har vi en egen side for Talentlab Fosen med informasjon. Men det haster, fristen for å melde seg på er 12. september, avslutter Maria Norseth Garli.