Den aktive Leksvik-pensjonisten måtte studere invitasjonen flere ganger før han forsto at dette mest sannsynlig var reelt.

Glad

71-åringen setter stor pris på at han ble «nominert» og fikk muligheten. Det gjorde også Kari Johansen som er sambygding og en drivkraft når det gjelder frivillighetssentralen. Hun har også i en årrekke stått på for frivillighetssentralen i bygda. Røstad har også gjort en formidabel jobb på flere områder. Spesielt når det gjelder Leksvik-idretten.

Det er kanskje den som har ligget hans hjerte nærmest. I hele 30 år har Harald vært leder i orienteringsavdelingen. Det er et verv han fortsatt har. Veteranen har flere ganger bedt om avløsning. Men det er så langt igjen som har vært villig til å ta over ledervervet. Han er også med i et dugnadslag som holder Trøa-anlegget i stand. Røstad har heller ikke vært tung å be de gangene han får spørsmål om stille andre steder. Det bidro nok til at han ble invitert sørover.

Fikk skryt av kongen

- Mange av de som er invitert og har tatt turen til slottet i dag er ildsjeler og personer og er med og legger forholdene til rette for at andre kan ha sunne og gode fritidsinteresser, sa Kong Harald da han pratet til Harald, Kari og de andre hverdagsheltene fra Fosen og andre steder.

Røstad skrøt av den flotte mottakelsen han fikk på slottet. Pensjonisten fortalte til Fosna-Folket at han ble møtt av et blide og vennlige mennesker som representerte vertskapet.

- Spesielt

- Jeg er nå i etterkant glad for at jeg tok den lange turen. Kari hadde lyst til å få med seg dette og det hadde også jeg selv om det var langt å reise. Det var et mye flottere opplegg enn jeg hadde sett for meg, sa Røstad som syntes det var spesielt å «feste» sammen med kongen, dronningen. Det vanket både god mat og drikke og ikke minst mye bra underholdning før selskapet avsluttet med kongesangen. Dermed var noen minnerike timer over for Røstad og Johansen.