Onsdag skrev Fosna-Folket om hvilke kommuner på Fosen som brukte mest midler på kulturformål. Tallene fra Statistisk sentralbyrå viste at Ørland brukte mest med 3272 kroner per innbygger, mens Bjugn brukte nest mest med 3242 kroner.

Ulik praksis

Kultursjef i Bjugn kommune, Ådne Røkkum, avviser at tallet er så høyt og mener bildet av kulturutgiftene er langt mer nyansert.

- Det framstilles som at vi bruker store summer på kultur. Det gjør vi ikke. Årsaken til at vi havner så høyt oppe på lista er rett og slett at Bjugn kommunes lån og avdrag på kulturbygg også ligger i kulturbudsjettet. Det driver opp prisen per innbygger, sier Røkkum, og sier at han ikke er kjent med andre Fosen-kommuner som inkluderer denne typen utgifter i budsjettet for kultur.

- Beskjeden sum

- Det er ulik praksis på hvordan disse utgiftene føres i kommunene, påpeker Røkkum.

Ifølge kultursjefen er Bjugn i realiteten under landsgjennomsnittet på 2030 kroner når det gjelder utgifter per innbygger.

- Trekker du i fra lån og avdrag på kulturbudsjettet, ender vi opp på en langt mer beskjeden sum. Vi ligger under landsgjennomsnittet, sier Røkkum.

Kutter kostnader

Bjugn har i de siste årene vært i en svært utfordrende økonomisk situasjon og forsøker nå å komme seg ut av ROBEK-lista.

- Kommunen er i en situasjon der vi kutter kostnader, og driver nede på kniven på nesten alle områder. Vi kan ikke kutte mer på kulturfeltet uten at lokalene våre til slutt blir stående tomme, sier Røkkum.