Korpset settes sammen på bakgrunn av prøvespill, og de som får tilbud om plass er sikret å være med fram til neste prøvespill. Hovedopptak er i oddetallsår, mens det i partallsår foretas supplerende prøvespill. Altså er det muligheter for å få plass i korpset også i år, når supplerende prøvespill arrangeres i Grong og i Trondheim i løpet av august.

I år har Trøndelag ungdomskorps avertert spesielt etter flere nordtrøndere, som det er altfor få av. – Men generelt trenger vi flere folk, forteller leder Bjørn Frode Hansen. – Vi må selvsagt også sikre en balansert instrumentfordeling, så hva du spiller vil ha en del å si for mulighetene dine for uttak.

Godt korpsmiljø på Fosen

Hansen skryter av Fosens aktive korpsmiljø. Per dags dato er to unge fosninger med i Trøndelag ungdomskorps, det er Nanna Berre fra Brekstad og Simen Berg fra Opphaug. De spiller på henholdsvis klarinett og fløyte, og representerer begge musikklaget Kornetten på Ørlandet, som har rundt 35 medlemmer.

Nanna Berre er 18 år og går studiespesialisering på Fosen videregående skole. Hun har vært med i ungdomskorpset i to år nå, og fortsetter også til høsten. – Det er veldig artig og lærerikt å være med, sier hun.

Til vanlig trives hun godt også i Kornetten, der hun mener det er et fint miljø og mye aktivitet. – Ikke minst er det morsomt å være med Kornetten på NM, sier Nanna.

Konsert på Brekstad

Korpset, som fyller 15 år i år, har fire samlinger årlig. Det alterneres mellom Nord- og Sør-Trøndelag, for å sikre at man får presentert seg overalt.

I kommende sesong blir det festkonsert i forbindelse med Trøndersk korpsmesterskap i Olavshallen, deltakelse på regionkorpstreff på Hamar, og samling og konsert i Namsos.

Men Fosen får også nyte godt av det velrennomerte ungdomskorpsets musikalske ferdigheter. Samlingen på Brekstad i november avsluttes nemlig med en konsert i kulturhuset, dit alle er velkomne som publikum. Ørland barne- og ungdomskorps bidrar som teknisk arrangør under denne konserten.