Det finpusses på tydelig uttale, «trøkk» og intensitet under øvinga til barnekoret ved Bryggeamfiet i Råkvåg i Rissa. Torsdag neste uke er det duket til premiere på krigssatiren «Livet på felgen», den siste episoden i rekka.

Spente krigsbarn

Gjengen som terpet på sang og koreografi lørdag skal spille krigsbarna i forestillinga.

- Det er veldig artig. Dette er andre øvinga vi har sammen, forteller Ada Ekland Halvorsen (11) fra Trondheim.

- Vi har kommet godt i gang på kort tid, istemmer Oskar Stayviken (15) fra Trondheim.

De gleder seg til premiere, men innrømmer at de begynner å kjenne på nervene.

- På øvingene har vi ikke publikum som ser på oss. Så jeg kommer til å bli litt nervøs når det blir fullt av folk her, sier Iselin Engesbakk Småvik (10), som også kommer fra Trondheim.

Anno 1930

Forestillinga settes opp i forbindelse med Råkvåg Anno 1930-dagene, et høydepunkt om sommeren for både fastboende og hyttefolk.

Den avsluttende episoden om Marius Felgen og sykkelverkstedet hans i Råkvåg i krigsårene har fått navnet «Flagget», og tar publikum med til fredstid og etterdønningene av 2. verdenskrig.

- I den siste episoden venter Marius på at læreren i Råkvåg skal komme tilbake fra tysk fangenskap. Han er ventet å komme heim, og Marius har lagt store planer for hjemkomsten hans. Samtidig får Råkvåg også besøk av soldater fra Milorg, som ikke bestandig var like trivelige, forteller leder i Stjørna teaterlag og hovedrolleinnhaver Trond Sagmyr fra Råkvåg.

Profilerte aktører

Til tross for et dramatisk bakteppe er humor og latter i fokus i forestillinga, som er skrevet av Hans Rotmo.

- Det er en komedie. I hver eneste episode har det handlet om å gjøre narr av tyskerne, sier Sagmyr.

Øyvind Brandtzæg er instruktør for årets oppsetning. Anett Hjelkrem har koreografien, samt fire musikere som er med på laget.

- Det er selvfølgelig veldig artig å ha med så profilerte aktører, sier Sagmyr.

70 mann i sving

Rundt 40 skuespillere skal være i sving på scenen. Dersom man inkluderer mannskapet bak scenen, de som har ansvar for kostymer, rekvisitter og kulisser, teller ensemblet over 70. Ifølge Sagmyr er de godt i rute til torsdagens premiere.

Ut i fra tidligere års besøkstall å dømme vil Bryggeamfiet bli fullt også denne gang.

- Vi hadde 2400 publikummere til sammen på første episode. Siden den gang har det ligget på rundt 2000 i løpet av fem-seks forestillinger, sier Sagmyr.

LES ANMELDELSEN AV FORRIGE EPISODE: Treg start, vanvittig klimaks