En av dem som fikk foreviget møtet med havets kolosser var Fridtjof Simonsen. Han er fritidsfosning på Lauvøya, Åfjord, som til daglig bor i Trondheim.

– Bakteppet var det beste

– En flokk med grindhval dukket opp og underholdt med synkronsvømming og elegante «oppdykk» fra sjøen. Flokken var på åtte – ti stykker, så det kokte godt da de store kroppene pisket i sjøen, forteller Simonsen.

Dette pågikk en god stund, så flere båter i nærheten samlet seg til forestillingen.

– Opptrinnet skjedde rett utenfor fyret på Åsenvågsøy, så bakteppet for forestillingen var det beste. En skulle vel tro at et innsig av sild var det som fikk hvalene til å foreta slike sprelske manøvrer. Men vi kan jo leve i troen at det var en oppvisning til ære for oss tilskuere, smiler Simonsen.

Nærmere fire tonn

Ifølge Wikipedia tilhører grindhvalen delfinfamilien, og er således en tannhval. Den kam bli nærmere åtte meter lang og veie opp mot 3,8 tonn.

Om utbredelsen av denne arten, blir det opplyst om av fra samme kilde at:

«Grindhvaler ser ut til å trives best på relativt dypt vann. Arten har en sirkumantarktisk utbredelse på den sørlige halvkule (til 68°S), men arten finnes også i tempererte og polare strøk av Nordatlanteren, samt i den vestlige halvparten av Middelhavet og i Svartehavet. Tidligere var arten også å finne vest i det nordlige Stillehavet.»