Brødrene Spencer og Brian har alltid vært gode venner med Jamthunden Bobby. Siden geitesøskene hadde en vanskelig start på livet og ble foret opp på flaske, ble de svært tamme og sosiale dyr. De liker spesielt å gå og legge seg sammen med Bobby når det er på tide med en middagslur.

Gammel og ung

Pär Jonas Gustavsson, som er eier av dyrene, påpeker at Bobby har blitt lært opp til å være snill med gårdsdyrene. Selv om han er en jakthund, går han fint sammen med både sauer, hester, katter og geiter.

- På bildet der de ligger og koser var Spencer bare to uker gammel. Bobby er elleve år. Her har vi en gammel og klok hund, og ei ung og naiv geit, sier Gustavsson med en liten latter.

Afrikansk rase

De to måneder gamle geitene er halvt boer, som er verdens største geiterase. Det er en afrikansk rase og de kan bli over 100 kg.

- Spencer og Brian er riktignok ikke renrasede, så tiden får vise hvor store de kommer til å bli, forteller Pär Jonas Gustavsson, som er den eneste geiteprodusenten i Bjugn.

Geitene ser på TV

Han forteller at de aldri har gjerdet inn Spencer og Brian, siden de ikke forlater flokken dersom det finnes nok med mat rundt husene. Dessuten trives de med mennesker og følger stort sett etter dem uansett hvor de går.

Hvis de små geitene går ut en tur, kommer de alltid tilbake og venter utenfor ytterdøra. I tillegg bruker de å legge kinnet sitt på skuldra til eieren for å kose.

- De er utrolig sosiale og kosete dyr. Hvis vi lar døra stå åpen, kommer de inn på stua og ser på fjernsyn sammen med oss. Eller så går de opp til soverommet og legger seg sammen med husmor og husfar, ler geiteprodusenten.

Veloppdragen hund

Han påpeker at det ikke er helt uvanlig at geit og hund er så gode venner, men det er heller ikke kjempevanlig. Grunnen til vennskapet er at Bobby er svært snill, veloppdragen og godt vant med andre dyr.

- Det er bikkja som har fått oppdragelse. Geiter er naturlig snille og vennlige dyr, og forstår ikke at den store hunden kan være skummel. Den kunne drept Spencer og Brian på sekunder om den ville. Men Bobby er snill mot alt og alle. Utenom elg, da, sier Gustavsson.