- Vi pleier å ha den effekten. Vi har til og med fått det til å regne under en måneds tørke. Mens vi sto på scenen brøt det ut skikkelig tordenvær. Bandet som skulle på etter oss var ikke så veldig fornøyd.

Konserten som besto av 30 publikummere foregikk i fan og venn, Morten Edvardsens, hage.

- Det gikk bare ti minutter etter at vi var ferdig til regnet kom i går, bekrefter Edvardsen.

Bedre med intimt

Gitaristen og sangeren er på en to ukers solo turné i Norge. Da han så at konsertene var lagt opp slik at han kunne ta turen innom Brekstad var saken biff. Å holde en liten konsert i en hage ved kysten er akkurat den atmosfæren den erfarne musikeren er ute etter.

- Huskonserter er en ny trend i USA. Og de fleste musikere tjener nå det meste gjennom å holde konserter hjemme hos folk.  Det er en helt annen følelse enn de store konsertscenene. Selvsagt er det også en utrolig følelse. Men det blir mer intimt og du når rett inn i hjertene på publikum. Det er enklere og saktere. Du leser følelsene til de som hører på.

- Det var hjertene våre du tok tak i, i går, skyter Edvardsen inn.

Sangen om en pilot under andre verdenskrig, som begynner å forstå at alle i krigen er noens sønner, var den sangen som berørte de fleste i hagen til Edvardsen, ifølge artisten selv. For artisten var det imidlertid en sang som betydde mest.

Kunne ikke synge

I forbindelse med turnelivet har Porter nemlig gått glipp av sønnens uteksaminering fra høyskolen, og tirsdag feiret datteren sin 21-års dag.

- Jeg måtte si unnskyld for at jeg ikke var der på den store dagen. I USA er 21-års dagen ganske betydningsfull. Hun sa at det gikk helt fint, så lenge jeg sang en sang til henne.

Sangen Porter valgte var «Summer over the Rainbow.» Men synge det klarte han ikke, så publikum fikk servert sangen med ren piano.

- Dette var sangen jeg sang til henne da hun var liten, skulle jeg ha sunget den nå ville jeg brutt helt sammen. Jeg kjemper mot tårene bare nå som jeg forteller om det.

Rockestjerne eller ikke rockestjerne

Edvardsen hørte Rainmakers for første gang under en konsert da han var 16. Og siden har han ikke landet, ifølge han selv. Han startet sammen med kompiser et tributeband til gruppa. I 2010 ble en CD sendt over til USA og til vokalisten Bob Walkenhorst. Walkenhorst, som spilte på ulike steder sammen med Porter, satte CDen på PA-anlegget.

- Det var noe helt spesielt å høre noen andre tolke låtene, det var gjort med følelser og kjærlighet. Det var en god følelse, sier Porter seks år senere.

Et vennskap var skapt. Og én gang i året ser de hverandre.

- Vi er ikke rockestjerner, sier Porter.

- Det er vanskelig for meg å akseptere. For meg er dere både venner og rockestjerner, argumenterer Edvardsen.

Ny intimkonsert

Er du en av de som skulle ønske at du var i hagen til Edvardsen og grepet av magien? Da er ikke alt håp ute. Porter lover å komme tilbake til neste år, da er planene at flere skal kunne få med seg konserten. Og kanskje vil du kunne snakke norsk med amerikaneren.

- Jeg driver og lærer meg norsk nå. Så det skal vi få til. Det er ikke tomme ord når jeg sier at jeg elsker Norge.

Da Porter reiser videre til Trondheim onsdag begynner de første solstrålene igjen å titte over Fosen.