I forbindelse med Ørland barne-og ungdomskorps (ØBU) sitt 60 årsjubileum i år har korpset vært på jubileumstur til Brighton i England. I løpet av oppholder bød ØBU på konserter i Pavilion Gardens, på en barneskole og på stranda i den engelske badebyen.

Dagstur til London

- Det var god stemning og vi fikk gode tilbakemeldinger etter konsertene. Vi fikk også oppleve en dag i London, med London eye, Madame Tussaud og sightseeing, forteller koprset etter hjemkomsten. Det siste var en utfordring når 43 barn og voksne skal av og på undergrunnen i trengselen, men det gikk over all forventning!

- Vi hadde en flott tur som bar preg av godt samhold i korpset på tvers av aldersgruppene, der ungdommene og de større barna tar seg godt av de små.

- Kustus og disiplin

Leder Øyvind Berg i ØBU forteller at besøket ved en skole i Brighton ble høydepunktet for mange.

- Det var kustus og disiplin i timene, men tok av friminuttene, sier Berg. ØBU holdt konsert for elever og ansatte ved skolen, og fikk spise skolelunsj med elevene.

I England har de ikke den samme tradisjonen med skolekorps som i Norge, slik at korpset fikk stor oppmerksomhet når de spilte konserter.

- Mange engelskmenn syntes det var spennende med uniformene og medaljene vi bruker, avslutter leder Øyvind Berg i ØBU etter årets jubileumstur.

Fra konserten ved sjøen i badebyen Brighton. Foto: ØBU
Eirik M. Knutsen, Jenny Bærøy Kotte, Steffen Marius Brekstad og Marit Andersen var fire av ØBU-medlemmene som syntes det var stas med jubileumsreisen til England. Foto: ØBU