- Finn frem cowboyhatten og dansestøvlene, tynn ut kaffen og kom, sier Rune Rudberg. For tredje gang er han tilbake for å spille på Austrått country- & dansefestival.

Lover stemning

Fredag ettermiddag slappet Rudberg og bandet av i fjøset på Austrått. Rune Rudberg Band er siste band ut på festivalen i kveld, og lover skikkelig feststemning.

- Det skal ikke stå på oss. Vi vil alltid gjøre det litt bedre enn forrige gang, sier Rudberg. Etter en lang karriere som for alvor tok av med dansebandet Scandinavia, så stor trives veteranen med dagens band.

- Vi som er mest country

- Det er vel vi som er mest i country-sjangeren av alle på årets festival, sier Rudberg. Med varm fønvind over Austrått og god sommertemperatur er han ikke bekymret for kveldens stemning. Og i Trøndelag føler han seg godt hjemme etter alle årene på veien. Sjøl mener Rudberg at han mentalt føler seg som trønder.

- Det skal ikke mange trøndere til for å skape feststemning «sjø», sier han.

«Camp Skjæret»

I utkanten av festivalcampen var feststemningen allerede på full fart opp tidlig fredag kveld. Ståle Skjæret har vært på alle festivalene så langt. Kanskje ikke så underlig for han bor bare none hundre meter unna festivalområdet.

Det som kanskje er spesielt er at han med unntak av det første året har rigget opp det som går under navnet «Camp Skjæret».

- Du skjønner, jeg brukte over to timer på å gå hjem første gang. Sånn kan det ikke være, sier Skjæret. I «Camp Skjæret» har han rigget opp et romslig partytelt, med god plass til feststemte gjester. I den ene enden har han til og med rigget opp et skikkelig stereoanlegg, så det skal ikke mangle på musikk til førfest eller etterfest.

I «Camp Skjæret» var stemningen stigende tidlig fredag kveld. Foto: Skjalg Ledang
Ståle Skjæret er nabo til festivalen, men synes det er enklest å flytte til festivalcampen. Foto: Skjalg Ledang