Etableringen sto Audhild Tinglum og Tovemerethe Stjern bak. Galleriet har siden den gangen hatt sesongåpning for sommeren hver eneste sankthansaften.

Alene

Det blir det også i år, men denne gangen er det kun Tovemerethe Stjern som skal styre skuta.

– Ja, jeg blir i hovedsak alene, men det skal gå det også, mener Stjern som har den blå fargen som gjennomgangstonen i sin egen kunst.

– Vi nordmenn er nært den blå fargen, og mange knytter seg lett til den.

Utstillerne

Torsdag denne uka blir det sesongåpning igjen på Vingsand. Det er imidlertid ikke bare kunst av driveren selv, og Audhild Tinglum, som blir å finne på veggene og ellers i utstillingslokalene.

På lista over årets utstillere finner vi også Hilde Karlsen, Hege Stamnes, Øystein Johnsen, Kystlys, Åshild Karevold, Unni Woldwik, Alida Ramsø, Trønder-keramikk og Anne Iversen. De kunstneriske uttrykkene strekker seg fra malerier, akvareller og foto til smykker, lys, glasskunst og glassbilder.

– Dette blir første gangen med utelukkende trønderske kunstnere.

Falt pladask

– Er det mange som finner veien til galleriet i løpet av sommeren?

– Ja, det er det faktisk. Det originale navnet har mange festet seg med, og så er jo Vingsand ei perle av en plass. Jeg falt pladask første gangen jeg kom hit, og så ble jeg altså værende, smier Tovemerethe Stjern.

Ja, og Tovemerethe skal skrives i ett ord.

– Jeg er den eneste som skriver navnet mitt på den måten i Norge, så det er ikke til å ta feil av, legger Tovemerethe til.

Salg på snille katter ... Foto: Terje Dybvik
Galleriet er å finne i idylliske omgivelser. Foto: Terje Dybvik