Erle Musum Lyng, 8. klassing som var med med som «assistent» under oppholdet, har laget denne artikkelen etter oppholdet. Erle er odelsjente til gården Bergheim. Hun beretter:

5.klasse ved Leksdal skole reiste den 6.juni til Bjugn, nærmere bestemt Bergheim, for å delta på en uoffisiell leirskole kalt «Camp Bergheim». Campen ble arrangert av 5.klassingen Olai Musum Lyngs familie, og har for øvrig blitt arrangert én gang før, den gang søsteren Erle var 5.klassing i 2013.

Bergheim, som gården heter, er en perle ved Bjugnfjorden. Det finnes ingen andre dyr enn et par katter på gården per i dag, men til gjengjeld har stedet et romslig område nede ved sjøen med egen havn, bygd og opprettet av gårdeier Olav Lyng. I «Olavshavna» ligger det både store og små båter, og disse fikk 5.klassingene glede av å benytte under oppholdet.

Da klassen ankom campen ble de først ønsket velkommen av arrangørene, før de etter hvert satte til livs en velsmakende lunsj nede ved sjøen. Den trengte de nok, for etter lunsj ble det en lengre tur på sjøen, hvor de satte krabbeteiner rundt om i fjorden. Noen prøvde også fiskelykken med medbragte fiskestenger. 15 personer fordelte seg på 3 robåter, riktignok med minst 1 voksen i hver båt.

Da båtene igjen lå til kai var det på sin plass med grilling – atter en gang ved sjøen. Etter en stund gikk første del av konkurransen «Best av de beste» av stabelen. 2 av totalt 4 øvelser ble unnagjort i løpet av kvelden, og de 4 lagene som konkurrerte var nok spente i forkant av finalen som ble avholdt neste dag.

Et forholdsvis stort telt ble satt opp på en plen i nærheten, og ble dermed klassens rom for natten.

Neste dag dro elever og lærere på ny ut på sjøen, denne gang i større båter. Tore Brandvik stilte seg og sin «Sea Star» til disposisjon, og sammen med Olavs «Vårsøg» dro alle mann ut på sjøen. Det var knyttet stor spenning til krabbeteinene som ble satt dagen før, og mange rare skapninger ble dratt opp fra sjøen – blant dem en fin krabbe. I tillegg til krabbefiskingen fikk 5.klassen se «Klovet», hvor en del av berget har rast ned i sjøen.

Siste del av konkurransen ble også avholdt denne dagen. I tillegg til finalen fikk deltakerne bryne seg på rappellering i en nokså bratt bergvegg. Alle lagene fikk etter endt konkurranse gå på «markedet» og kjøpe godteri, som da fungerte som premie.

Et siste måltid tok også plass ved sjøen, før 5.klassingene pakket bussen og kjørte hjem til Leksdalen igjen.

Forhåpentligvis hadde alle en god opplevelse under Camp Bergheim, hvor nye minner har blitt lagret!

Vinnerlaget av konkurransen "Best av de beste" f.v.: Jon Olav Johansen, Andrine Ekseth og Linn Aksnes. Finalen gikk ut på å lage bål som brant såpass høyt at en tråd som var spent over bålet ble svidd av. Vinnerlaget viste gode ferdigheter i å lage bål, og avanserte fra 4. til 1. plass i finaleøvelsen. Foto: Erle Musum Lyng