Fredag kveld stiller Marcus Løvdal Band, for anledningen forsterket med Lars Christian Narum, på BarRock. På dagtid lørdag så inviterer Ørland Bluesklubb til gratiskonsert samme sted med samme band.

Bluesfestivalen

Marcus Løvdal Band er et ungt og innovativt band med sine musikalske røtter i bluesverden. Gjennom sin felles interesse for musikken og studier på Konservatoriet i Kristiansand fant disse guttene hverandre og ble umiddelbart enige om å satse. Mange vil nok huske bandet fra deres deltagelse under Ørland Bluesfestival sist høst, der de fikk besøk av både Watermelon Slim og Stan Street på scenen.

Vinnere av Unioncup´en

Ikke lenge etter oppstarten ble bandet først vinnere av Unioncup på Notodden 2013. Dette førte bandet ut på turnè landet rundt hele 2014 og deretter til IBC ( International Blues Challenge ) i Memphis januar 2015. Der gikk bandet hele veien til semifinalen og kom hjem til Norge med ny musikalsk inspirasjon og nødvendige bekreftelser.

Suksess i Tyskland

Bandets første album ble sluppet umiddelbart etter hjemkomsten og ble lagt merke til også utenfor landets grenser. Dette førte bandet til Eutin i Øst-Tyskland og et festivaloppdrag som skulle bety begynnelsen på et lite tysk eventyr. En av konsertene bandet gjorde i Tyskland ble august 2015 sendt på tysk riksdekkende radio med flere millioner lyttere, noe som igjen ga bandet muligheten til å slippe platen sin i Tyskland og i april 2016 var bandet på nytt i Tyskland. Denne gangen ble flere festivaler imponert og allerede i oktober 2016 drar bandet tilbake til det tyske markedet.

- Et fyrverkeri

Her hjemme har bandet kost seg med en rekke givende konserter og etter hvert i et musikalsk samarbeid med Lars Christian Narum som slenger seg med i bandet mellom jobbene i hans faste band Hellbillies. Lars Chistian er med på disse to konsertene også.

- Han er et fyrverkeri på Hammon B3, så folkens her er det bare og glede seg, sier Syver Srøbka i Ørland Bluesklubb.

Lars Christian Narum er også klar for Ørland til helga.