Taktfaste rytmer, musikk og varme pølser var blant ingrediensene da små og store i stort antall torsdag kveld la turen til Ørland kultursenters åpning av den første ferdige turveirtraséen i herregårdslandskapet Austrått.

Med noen enkle ord ved porten vil Austråttborgen kunne Gunn Kristin Ørsleie og Daniel Johansen fra kultursenteret erklære første etappe av dette prosjektet for åpnet.

Julegave i 2014

Første bevilgning til turveiprosjektet kom som en julegave på 2,4 millioner kroner fra Miljødirektoratet i 2014. Ørland kommune fulgte raskt opp med å bidra med 3 millioner kroner.

Åpningen torsdag kveld bød på en vandring fra selve borgen, gjennom Skogporten til Karlsengstrekket. Langs den ferdige traseen er det satt opp informasjonsskilt og skapt områder for rekreasjon der man kan ta en pause og nyte medbragt kaffe og niste.

For man kommer til Karlsengveien er det satt opp et risgjerde og deretter et steingjerde, begge laget på tradisjonell måte.

Skapte glede

Daniel Johansen er en av drivkreftene bak prosjektet, og gleden var derfor stor da han under åpningen kunne fortelle nyheten om at med to friske millioner kroner fra Miljødirektoratet, så er det klart for å fortsette arbeidet med turveiprosjektet.

- Det betyr at Ottersbo, Røstadhaugan, Brekstad, Opphaug og Uthaug nå skal knyttes til Austråttområdet med egne turveier, og med det til et eget nettverk av traséer for gående og syklende for hele vestre Ørland, opplyser Johansen.

Historiker Daniel Johansen gleder seg over at turveiprosjektet i Austråttlandskapet nå kan fortsette, etter at Miljøverndepartementet torsdag bevilget to nye millioner kroner. Foto: Skjalg Ledang
Kulturminneforvalter Silje Taftø Pedersen (t.v.) sørget for at alle som deltok på torsdagens vandring fikk delta i en lokal spørrekonkurranse. Foto: Skjalg Ledang
Langs turveien hadde perkusjonist Hallvard Mjøen (t.h.) tatt med seg yngre krefter og trommer, og sammen sørget de for fengende rytmer for turfolket. Foto: Skjalg Ledang
På en kjølig mai-kveld smakte det med varme pølser når deltakerne ankom Karlsengstrekket. Foto: Skjalg Ledang