13-åringen Sara Ulset fra Bjugn har sunget seg gjennom det trange nåløyet og blitt plukket ut til å representere Sør-Trøndelag fylkeskommune under landsmønstringen i UKM (Ungdommens kulturmønstring).

– Kjempeartig

Hun er én av kun fire som gikk videre fra kategorien «scene» fra helgas fylkesmønstring på Støren. Ifølge UKMs nettsider var det 2622 påmelte til UKM i Sør-Trøndelag.

– Dette hadde jeg ikke forventet med tanke på at det er kjempemange flinke folk som er med. Jeg synes det var artig bare å komme til fylkesmønstringen. Å komme til landsmønstringen er kjempeartig, sier Sara Ulset til Fosna-Folket søndag kveld.

Se Ulsets framføring her (ekstern lenke).

Fylkesmønstringen varte hele helga, og Ulset framførte sin egenkomponerte låt «You can always see the light» på lørdag. Hun forteller at den handler om at om man har det tungt, eller at det er mørkt vær, så blir det alltid lysere - og bedre.

Glad i musikk

Dette er ikke første gang Sara Ulset settes på kartet i sangsammenheng. I 2013 sang stortalentet for kongeparet, hun har vært med i Drømmestipendet flere ganger og i fjor opptrådte hun for over 1000 frammøtte under støttekonserten for musikklinja i Olavshallen. Tidligere har hun også gått videre fra lokalmønstringa i UKM og vunnet Fosenprisen for sitt sangtalent.

Vedlagt i saken kan du se tidligere intervjuer og opptredener av Sara Ulset.

– Hvordan klarte du å gå videre fra til landsmønstringen?

– Jeg vet egentlig ikke. Det er jo sang og musikk som jeg virkelig er glad i, og det er det jeg liker å holde på med.

Landsmønstringen finner sted i Trondheim.

Sara Ulset var ikke den eneste fra Fosen som gikk videre. Se faktaboks over hvem som gikk videre.