«Du veit du kjæm fra Vanvikan når .. vol II» har mannskoret kalt forestillingen sin. Men det er absolutt ikke nødvendig å ha bostedsadresse Vanvikan eller å være barnefødt i bygda for å ha stort utbytte av forestillingen. Selv om noen av poengene i de over 20 ulike numrene var litt interne, var det mer enn nok å bruke lattermusklene på for alle de 150 tilhørerne som fylte samfunnshuset i går kveld.

«Ove Vollans våte drøm»

De aller fleste tekstene, både sanger og sketsjer, har kormedlemmene vridd ut av eget hode. Flere av dem handlet om den forestående kommunesammenslåingen mellom Rissa og Leksvik. «Ove Vollans våte drøm» og «Indre Fåssen kommune» er eksempler på det.

Forestillingen bød også på gamle bilder og filmklipp fra Vanvikan.

Lite nerver

Det var lite nerver å spore hos kormedlemmene, men så er de da også vant med verdensscener som Hollywood og Cannes! Selvhøytidlighet er heller ikke et fremtredende tegn hos de godt voksne karene i Stranda Mannskor. Avslutningsnummeret der alle entret scenen i noe utdaterte kvinneklær høstet voldsom jubel.

I kveld går den andre og siste forestillingen av stabelen, og det er ingen grunn til å sitte hjemme enten man vet man kommer fra Vanvikan eller fra omkringliggende bygder.

Kommunesammenslåing på sakslista.
Morten Saur og Bård Hindrum i Skistavkjerka.
Skjemt og alvor med Stranda Mannskor.