Ljom Produksjoner, som også sto bak oppsettingene av musikalen Sarah på Ørlandet for noen år tilbake, som står bak «Sild, synd og sang». Sistnevnte skal settes opp i Bjugn Kulturhus i Botngård.

Opptaksprøver

Rollebesetningen har for en stor del falt på plass. Det gjenstår imidlertid en kvinnelig hovedrolle og en del roller som skal spilles av barn. 16. april inviteres det til audition, det vil si opptaksprøve, for å besette disse siste rollene.

Valsfjord mannskor er en sentral deltager i dette prosjektet, på samme vis som Bel Canto var en viktig brikke under «Sarah». Det blir med andre ord denne gangen en del mannskorsang.

- Dette er en musikal, så det blir også solistinnsalg av skuespillerne foruten at musikken vil bli brukt for å fargelegge det som skjer på scenen, forklarer Vidar Hoff.

- Det reneste Klondyke

Mens Sarah-musikalen var lagt til oppunder år tusen, er man denne gangen et stykke ut på 1600-tallet. Handlingen er lagt til området Tinbua og Bjugnfjorden.

- Folk i dag kan ikke forestille seg det livet som hersket med det store sildefisket i Bjugnfjorden som varte til midt på 1850-tallet. På begge sider av fjorden vokste det opp det opp et stort samfunn. Ja, veksten var så stor at selv krefter i Trondheim begynte å bli bekymret for konkurransen. Det var det reneste Klondyke. På det meste ble det fanget mer sild i Bjugnfjorden enn det ble gjort i Norge ellers og Danmark til sammen. Det sier sitt, forteller Sturla Leth-Olsen som har laget manuset til musikalen.