Vinterfestuka er kommende uke. Den programposten som går hele uka  gjennom, vil ha sitt fokus på stjernene.

Vitensenteret

– Vi har fått låne planetariet fra Vitensenteret i Trondheim. I samarbeid med NTNU og lokale krefter, vil vi gi et tilbud til både skoleklasser og alle andre som er interessert i stjernehimmelen, forteller Ingrid Bjørklund, fagleder natur i Ørland.

John Alexander Strømme, dosent ved NTNU lærerutdanning i realfag og kjent fra radioprogram som Ekko, skal forestå den faglige biten.

– Planetariet gjøres tilgjengelig for skoleelever på dagtid, og for alle andre interesserte på kveldstid. Hvis det blir klarvær, blir det stjernetitting oppe ved Austrått Fort, legger Bjørklund til.

Sviskequiz

Arrangementansvarlig Arve Width og de andre på kultursenteret, kan ellers by på blant annet samspillkonsert, sviskequiz, næringslivskonferanse, mat-torg med kortreist mat, karneval, kulturprisutdeling, forestillingen «Georgs magiske medisin» og konsert ved Austrått Fort under vInterfestuka 2015.

– I samarbeid med NTNU og lokale krefter, vil vi gi et tilbud til både skoleklasser og alle andre som er interessert i stjernehimmelen, forteller Ingrid Bjørklund. Arkivfoto. Foto: Marit Eide Dahl
Arve Width byr på et kortreist og variert program under Vinterfestuka. Foto: Skjalg Ledang