Ungdommens kulturmønstring (UKM) engasjer er stort antall unge fosninger årlig.

Ikke Roan

Roan blir denne gangen eneste Fosen-kommune som ikke skal avholde lokalmønstring.

– Det har vært lite påmelding de siste par årene, og har opplevd det samme til i år. Derfor velger vi denne gangen å ikke gjennomføre lokalmønstring, forklarer Kari Helmersen, sektorleder for oppvekst og kultur i Roan.

– Dere har gitt opp?

– Nei, vi har ikke det. Til neste år satser vi på å få til arrangement igjen, sier Helmersen.

Leksvik først ute

Slik ser timeplanen ut for UKM i Fosen i år:

Leksvik: Mønstringen er lørdag 6. februar, Vanvikan SamfunnshusBjugn og Ørland: Mønstringen er fra onsdag 10. februar til torsdag 11. februar, Bjugn kulturhusRissa: Mønstringen er søndag 21. februar, Fritun samfunnshus (Mælan)Osen: Mønstringen er lørdag 5. mars, Flerbrukshallen på StrandÅfjord: Mønstringen er lørdag 5. mars, Kulturstua Åset

Fylkesmønstringen for Sør-Trøndelag avholdes i år fra fredag 22. april til søndag 24. april i Støre kulturhus i Midtre Gauldal. I Nord-Trøndelag er fylkesmønstringen lagt fra fredag 15. april til søndag 17. april. Den skjer i Kimen kulturhus i Stjørdal.

Den nasjonale UKM-festivalen blir som tidligere år holdt i Trondheim. I år skjer det 24. – 28. juni. Da skal nesten 600 ungdommer møtes til dager med forestillinger, workshops, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, TV-produksjon og sosialt samvær.

UKM-verksted

I Osen skal Osen kulturskole i samarbeid med UKM Norge arrangere UKM-verksted ved Flerbrukshallen på Strand. Det skjer førstkommende lørdag. Målgruppen er unge som er litt usikker på om de skal på UKM, eller hva de skal stille med.

«På verkstedet får du mulighet til å prøve deg på ulike stasjoner med korverksted, bandverksted, foto/filmverksted, stomp/rytmeverksted, skriveverksted, maleverksted og crew/arrangørverksted», opplyses det blant annet om på Osen kommunes heimeside.

SE OGSÅ: Hør Sara (12) synge sin egen låt