Først fikk kinosjef Hanne Tøfte beskjed om at det var 82 prosent økning i besøk ved Ørland kino i januar, sammenlignet med samme måned i fjor.

Besøkstallet fikk kinosjefen til å legge ut følgende gladmelding på Facebook: «For en herlig start på dagen! Ørland Kino har økt besøkstallet med 82,4 % i januar! Vi har solgt hele 2770 kinobilletter på en måned. Det feirer vi med gratis kaffe på formiddagskinoen i dag. Dersom vi klarer 90 % i februar blir det kake.»

-Nedjusterer noe

- Da vi studerte tallene nærmere, viste det seg at to skoleforestillinger i desember haddde blitt rapportert på januar. Vi satte osss et ambisiøst mål om 90 prosent økning i februar, men det er mulig vi må nedjustere det noe, humrer kinosjefen.

Nå har ikke Tøfte noen grunn til å henge med hodet etter korrigeringen av besøkstallene. De riktige tallene, som er 2.380 solgte billetter, viser fortsatt en solid økning i antall kinogjengere og en økning på hele 56 prosent fra samme måned i 2015.

- Det er vi utrolig fornøyd med, forteller Tøfte og beskriver de første tallene som «nesten for godt til å være sant.»

Norske filmer trekker flest

Artig er det også at det er norske filmer som har hovedæren for det gode besøkstallet i starten av året. Den nye Flåklypafilmen gikk for fulle hus i romjula, men fortsatte å trekke fosningene til kinoen også i januar.

- Den ble månedens mest sette film med 572 besøkende, forteller Hanne Tøfte.

Snåsakaill´n

Akkurat nå er det «Mannen fra Snåsa» som får folk til å trekke inn i kinosalens magiske atmosfære. Margreth Olins dokumentar om Joralf Gjerstad, for mange bare kjent som Snåsakaill´n, har fått stor oppmerksomhet landet rundt.

- Filmen kom helt på tampen av januar, så den skal vi vise en stund til.

Familielørdag

Mellom de to norske filmene som startet og avsluttet januar, så trakk også animasjonsfilmen «Den Gode dinosaur » fra Disney Pixar bra med besøk, men ble altså slått av de to nevnte på besøkstatsikken.

Tøfte opplyser også at arrangementet «Barnas lørdag», som man startet med i årets første måned, har blitt godt mottatt. Målet med dette er ikke bare å trekke besøkende til kinoen, men også å skape aktivitet for hele familien ved kultursenteret.

HAR DU LEST DENNE? Kulturveteran takkes av i dag