Stadsbygd skolekorps deltok i tredjedivisjon og ble nummer seks av tretten. Leder for korpset, Gisle Askheim forteller at korpset er godt fornøyde med plasseringen.

- Det er kjempeartig å få være med på dette, det er litt av et trøkk i Olavshallen og ungene får litt respekt. Det er jo svære forhold og masse korps, i år var det 60 korps som deltok og det ryktes at Olavshallen begynner å bli for liten, sier leder for Stadsbygd skolekorps, Gisle Askheim.

Pris til aspirantene

Aspirant/juniorkorpset vant også Staccatoprisen for sin opptreden.

- Vi har et stort aspirantkorps med 26 stykker, som vant Staccatoprisen for at de var så gode til å spille staccato. Det gir inspirasjon, og er også bra for rekrutteringen, sier Askheim.

- Hard konkurranse

Dagen før selve konkurransen har skolekorpset en generalprøve i samfunnshuset der de kjører samme program som under konkurransen, noe som gjør at de får forberedt seg skikkelig godt.

- Vi liker å være med, og Trøndersk Mesterskap er en fin plass å vise seg frem på. Dette er jo tredjedivisjon, men nivået er høyt og det er en hard konkurranse, så vi er kjempefornøyd med resultatet, sier Askheim.