I høst fikk 9. trinn ved Botngård skole en mengde kasserte bøker fra Bjugn Folkebibliotek og Snåsa Folkebibliotek. Samarbeidsprosjektet mellom de tre partene resulterte i en utstilling av ulike bokskulpturer.

Kreative bokskulpturer

Faglærer i kunst og håndverk, Ellen Strugstad Mathisen forteller at elevene fikk en individuell oppgave hver. Den innebar å lage en figur av de gamle bøkene, der de skulle fortelle en historie gjennom skulpturen sin. Hun påpeker at bøker, lim og litt ståltråd er det eneste som er brukt i prosjektet.

– Det viste seg at dette var noe de syntes var artig. Elevene har turt å være veldig personlig, noe jeg synes er imponerende og spennende. De har virkelig vært kreative, og jeg tror de selv er fornøyd med resultatet, sier Mathisen.

”Gi boka nytt liv”

Kunstutstillingen har fått navnet ”Gi boka nytt liv”, og den står i Bjugn Folkebibliotek fra 25. januar til 19. februar.

– En av elevene foreslo å kalle utstillingen ”Dødsdømt bok får nytt liv”. Det var kanskje litt brutalt, men veldig kreativt, ler faglærer.

Se video og bilder øverst i saken!

Ordfører Ogne Undertun (Ap), faglærer i K&H til 9. trinn Ellen Strugstad Mathisen, biblioteksjef Signe Woldseth og bibliotekar Solveig Rasch Fjørtof. Foto: Maria Hellem Johnson